Hlavní obsah

Fanoušci se bouří proti konci smartphonů Galaxy Note

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung ukázala tento měsíc dva nové smartphony – Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. Skalní fanoušci jihokorejského elektronického gigantu se však nedočkali nového pokračovatele řady Galaxy Note. A to jim vadí natolik, že se nyní začali bouřit.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Samsung pořádá každý rok dvě tiskovky zasvěcené chytrým telefonům. Modely řady S se představovaly vždy na jaře a byly to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele. Telefony z řady Galaxy Note pak měly premiéru v srpnu, a kromě extrémně výkonného hardwaru lákaly také na citelně větší obrazovky.

Právě to ale představuje podle všeho největší problém. V poslední době se totiž dotykové plochy u smartphonů neustále zvětšují a tím logicky klesá počet rozdílů mezi řadou Galaxy S a Galaxy Note.

Toho jsou si vědomi patrně také pracovníci Samsungu, kteří se letos odhodlali k radikálnímu kroku – zkraje roku dali podporu dotykového pera S Pen pro nejnovější řadu Galaxy S21 a na srpnové tiskovce žádného nástupce řady Galaxy Note neukázali.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: Novinky

Právě to se ale nelíbí celé řadě fanoušků. Ti na serveru change.org vytvořili petici, ve které žádají, aby byla nová generace modelu Galaxy Note představena během příštího roku. Od své aktivity si slibují především to, že jihokorejskému elektronickému gigantu dají jasně najevo, že o řadu Galaxy Note stojí.

Nejde přitom o žádnou recesistickou akci, zmiňovanou petici podepsalo již více než 37 000 lidí. Samsung však zatím na jejich přání nijak nereagoval. V tuto chvíli tedy není jasné, zda se někdy nástupce modelu Galaxy Note skutečně dočkáme.

Nové skládačky od Samsungu budou výrazně levnější než předchůdci

Mobil

Řadu Galaxy Note20 tvoří v současnosti také dva různé modely. Základem nabídky je menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu pak představuje model Galaxy Note20 Ultra.

První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely. Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabije na 50 procent maximální kapacity. V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen.

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Galaxy Note20 stojí v obchodech 20 999 Kč, větší a vybavenější verze Galaxy Note20 ultra 5G pak vyjde na 29 999 Kč.

Po nejlepších telefonech od Samsungu se jen zaprášilo

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Evropskému trhu se smartphony kraluje Xiaomi

Na evropském trhu se smartphony se ve druhém čtvrtletí nejvíce dařilo čínské společnosti Xiaomi. Té totiž patří v prodejích chytrých telefonů absolutní...

Samsung odhalil budoucnost mobilního světa

Ve středu vpodvečer se konala velká slavnostní akce společnosti Samsung, na které byla odhalena hromada mobilních novinek. Největší pozornost budily dva chytré...

Výběr článků

Načítám