Hlavní obsah

Samsung to se skládačkami nevzdává. Nové modely ukáže příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung oficiálně oznámila konání velké tiskovky, na které bude odhalovat novinky pro druhou polovinu letošního roku. A z ní je již patrné, že prim budou hrát skládací smartphony s ohebnými displeji. Půjde již o pátou generaci.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Článek

Tradiční akce Galaxy Unpacked, která se konala několik posledních let vždy v srpnu, proběhne tentokrát už v červenci. Konkrétně je naplánována na středu 26. července 2023. Místo USA se tentokrát bude konat v jihokorejském Soulu, sledovat ji bude možné ve 13:00 středoevropského času na oficiálních stránkách výrobce.

„Vydejte se s námi objevit zcela nové Galaxy. Představíme vám naše nejnovější technologie navržené tak, aby otevíraly zcela nové obzory a měnily životy. To vás přesvědčí jít do Flipu,“ stojí v pozvánce Samsungu.

Skládačky s ohebným displejem jsou v kurzu. Trh ještě poroste

Mobil

Ukáže se jen Flip?

Zda se premiéra bude skutečně točit pouze okolo menšího Flipu, není zatím jasné. Podnik totiž nic nezmiňuje o větším Foldu a silueta na pozvánce ukazuje skutečně jen Flip. Jasno nicméně bude už za pár dní.

Modely z produktové řady Fold představují výkonné pracovní stroje, které si však díky vnějšímu displeji zachovávají poměrně kompaktní rozměry. Když potřebujete větší pracovní plochu, jednoduše telefon otevřete a získáte v podstatě polohovatelný tablet. Jinak tomu není ani u zatím posledního provedení Galaxy Z Fold4.

Flip4 skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. Vzhledem k tomu, jak se rok od roku displeje chytrých telefonů zvětšují, je toto řešení velmi praktické. Už se nemusíte otravovat s rohem telefonu trčícím z kapsy, se kterým zavadíte několikrát denně o různé překážky. Flip4 se snadno vejde i do opravdu malých kapes.

Ceny modelu Galaxy Z Fold 4 startují podle Zboží.cz na 31 500 Kč. Menší Galaxy Z Flip 4 se pak dá sehnat za 17 277 Kč.

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Flip4Video: Novinky

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Fold4Video: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám