Hlavní obsah

Rychlost LTE stoupla v Česku na 47,2 Mbit/s, nejrychlejší připojení nabízí T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Průměrná naměřená rychlost mobilního internetu LTE u nejrychlejšího T-Mobilu v říjnu stoupla o tři procenta na 47,2 Mbit/s. Meziročně o devět procent klesla. Druhý Vodafone zaznamenal rovněž tříprocentní růst, ale naměřil v průměru o deset Mbit/s méně. U O2 rychlost klesla proti září o 13 procent na 31,6 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení DSL v porovnání se zářím stoupla o jedno procento na 21,8 Mbit/s. Za poslední dva měsíce vzrostl internetový provoz v pevné síti největšího vlastníka infrastruktury CETIN zhruba o 20 procent.

„Zvýšení provozu se našich zákazníků nijak nedotýká. Výhodou pevné sítě je, že v její přístupové části není uplatňována agregace a každý účastník má přípojku sám pro sebe,” podotkla mluvčí CETINu Klára Zavadilová.

U kabelového internetu rychlost v říjnu rostla o čtyři procenta na 41,8 Mbit/s a dostala se tak na stejnou hodnotu jako před rokem. Naopak optické přípojky proti září i meziročně zpomalily o tři procenta na 36,6 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi se snížila proti předchozímu měsíci o tři procenta na 21,7 Mbit/s. To bylo o sedm procent víc než loni. Nejrychlejší síť měl SkyNet s průměrem 37,4 Mbit/s, nejpomalejší byl Náš NET s 10,3 Mbit/s.

Huawei tendr v Česku nevyhrál. 5G sítě pro CETIN postaví Ericsson

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Mobilní operátoři lákají na 5G internet

Všichni tři tuzemští operátoři již spustili pro běžné zákazníky moderní 5G připojení. Mobilní sítě páté generace jsou však dostupné pouze v některých...

Výběr článků

Načítám