Hlavní obsah

Více než milion lidí může využívat extrémně rychlý internet, Vodafone nabízí 1Gb/s přípojky

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gigabitový internet byl doposud výsadou jen zlomku firem a domácností, které měly to štěstí, že se nacházely v dostatečné blízkosti poskytovatelů takto rychlého připojení. Reálně šlo o nižší desítky tisíc lidí. Nyní se situace mění, protože 1Gb/s přípojku bude moci od Vodafonu využít hned 1,3 milionu domácností a firem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetové kabely (ilustrační foto)

Článek

Takto rychlé přípojky může Vodafone lidem nabídnout díky dřívějšímu spojení s UPC. „Žádná jiná firma v Česku nedokáže připojit k tak rychlému internetu tolik domácností a firem. Je to výsledek naší dlouhodobé práce a náš výrazný příspěvek k digitalizaci této země,“ prohlásil Petr Dvořák, generální ředitel českého Vodafonu.

„Digitální dálnice jsou cestou k úspěšné a konkurenceschopné České republice. Samozřejmě zároveň přinášejí lidem i příjemnější, spolehlivější a zábavnější užívání internetu,“ konstatoval Dvořák.

Úroveň digitalizace Česka je žalostná. Navzdory špičkové kvalitě připojení

Internet a PC

Polovina Čechů má rychlost do 30 Mb/s

Dvořák připomněl, že podle dostupných dat Českého statistického úřadu využívali dosud Češi u zhruba poloviny aktivních přípojek k pevnému internetu rychlost do 30 Mb/s. V porovnání s těmito daty je nová nabídka nejmladšího tuzemského operátora třicetkrát rychlejší.

„S pevným připojením 1 gigabit za sekundu můžete počítat s bleskovým stahováním i hraním online her pro celou rodinu bez limitů. Myslím si, že kdo jednou takto kvalitní připojení vyzkouší, už nebude chtít nic jiného,“ podotkl Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky s tím, že nejde pouze o vyšší rychlost, ale také o novou generaci síťové technologie, která přináší zákazníkovi kromě vyšší rychlosti i výkonnější modemy se silnější WiFi.

Na půl roku levněji

Připojení k internetu s rychlostí stahování 1 Gb/s je od čtvrtka dostupné zákazníkům za zaváděcí cenu 399 korun měsíčně, a to na dobu prvních šesti měsíců. Běžná cena připojení pak bude 999 korun měsíčně včetně pronájmu gigabitového modemu, který dokáže s vysokou rychlostí připojení pracovat.

Podnikatelům a firmám je gigabitový internet po půlročním zvýhodnění k dispozici za cenu 1099 korun. Cena je proti koncovým zákazníkům vyšší, neboť obsahuje pevnou IP adresu, prémiovou péči a v neposlední řadě také aplikace SmartGuard pro ochranu před kybernetickými útoky.

Dostupnost nejrychlejšího připojení si zákazníci mohou ověřit na webu Vodafonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám