Hlavní obsah

První modulární smartphone existuje i v levnější verzi. Jméno odkoukal od Applu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LG ukázala v únoru světu první modulární smartphone nazývaný G5. Ten láká na výměnné moduly, duální fotoaparát a v neposlední řadě na špičkový výkon, čemuž koneckonců odpovídá také prodejní cena. Jak se ale nyní ukázalo, novinka se bude prodávat také v osekané verzi, která bude pochopitelně levnější.

Foto: archív výrobce

LG G5 a odlehčená verze G5 SE vypadají úplně stejně, změny se dotkly pouze součástek uvnitř.

Článek

Novinka se jmenuje LG G5 SE. Písmenka SE v názvu nicméně příliš originálně nepůsobí. Označení „special edition“, což tato zkratka zpravidla znamená, totiž používá i nejnovější iPhone od společnosti Apple. [celá zpráva]

S jablečným smartphonem samozřejmě nemá přístroj od LG vůbec nic společného. Od diskutérů na zahraničních webech tak firma celkem právem sklízí kritiku za to, že se opičí.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Ale zpět k samotnému telefonu. Verze G5 SE se na první pohled nijak neliší od vrcholného modelu tohoto výrobce, hlavní změny se totiž udály uvnitř. K dispozici je pomalejší procesor Snapdragon 652 a pouze 3 GB operační paměti. Připomeňme, že LG G5 jinak běží na špičkovém osmijádrovém procesoru Qualcomm Snapdragon 820 a k dispozici má 4 GB operační paměti.

Ostatní parametry zůstaly nezměněny. Displej má tak úhlopříčku 5,3 palce a rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů. Ukládat data mohou uživatelé na 32GB vestavěnou paměť nebo na paměťovou kartu.

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Hlavní přednost – výměnné moduly – zůstala. Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nebude vyhovovat, jednoduše jej vymění za jiný, lepší. Už nyní je jasné, že se v prodeji objeví adaptér s lepším zvukovým výstupem, který zároveň zvýší i výdrž telefonu. Dále by měl být k dispozici také výměnný díl, který telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka a rolovací kolečko. Všechny tyto prvky by měly usnadnit focení.

Plnohodnotný mobil LG G5 se v tuzemských obchodech v rámci předobjednávky nabízí za necelých dvacet tisíc korun. Lze předpokládat, že model G5 SE bude díky pomalejším součástkám o pár tisíc levnější.

Zatím však bohužel není jasné, zda se vůbec odlehčená verze objeví na českém trhu. Výrobce zatím potvrdil pouze to, že levnější přístroj bude dostupný v Jižní Americe a Číně.

Foto: archív výrobce

LG G5

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám