Hlavní obsah

Přijde dříve, než se čekalo. S mobilem od Microsoftu se počítá už v létě

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft loni na podzim odhalil svůj první novodobý mobil, který má být jeho vstupenkou zpět do světa chytrých telefonů. Serveru Windows Central se nyní podařilo zjistit, že novinka zvaná Surface Duo přijde dříve, než se původně předpokládalo.

Surface DuoVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle původních plánů si měl totiž smartphone Surface Duo odbýt prodejní premiéru až letos před Vánocemi. Microsoft si to ale údajně rozmyslel a podle zdroje Windows Centralu nakonec telefon přijde již v průběhu léta.

To je poměrně moudré rozhodnutí, protože celá řada výrobců odhaluje své mobily až na podzim na veletrhu IFA. Dřívější uvedení na trh by tak americkému softwarovému gigantu mohlo hrát do karet, protože na trhu jednoduše nebude tolik konkurentů.

Nejlepší stolní počítač od Microsoftu stojí 145 tisíc korun

Hardware

Je však nutné dodat, že start prodeje Microsoft zatím nepotvrdil. Otazník také visí nad případnou pořizovací cenou.

Jisté je to, že Microsoft zkusí se svou novodobou prvotinou konkurovat nejrůznějším skládacím smartphonům s ohebnou obrazovkou.

Jak již samotný název napovídá, Surface Duo má hned dvě obrazovky. Majitel telefon jednoduše rozevře jako knížku a bude mít obrazovku rozdělenou tenkým rámečkem uprostřed.

Foto: archív výrobce

Microsoft Surface Duo

Dotyková plocha každé obrazovky má 5,6 palce, což dohromady tvoří dotykovou plochu s poměrem stran 3:2. To je již dostatečně velká pracovní plocha. Navíc díky dvěma samostatným obrazovkám budou uživatelé moci pohodlněji pracovat s více aplikacemi najednou, podobně jako u klasického stolního počítače, ke kterému jsou připojeny dva monitory.

Asi největší překvapení u Surface Dua je ovšem použitý operační systém. Microsoft se tentokrát nebude snažit prosadit vlastní platformu Windows, ale telefon nechá pracovat pod Androidem.

O detailních parametrech nového přístroje se zástupci amerického počítačového gigantu zatím příliš nerozpovídali.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám