Hlavní obsah

Příchod fialového iPhonu srazil ceny jablečných smartphonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se v minulém týdnu pochlubila novou barevnou verzí iPhonu 12 i 12 mini. Nově tak bude od konce týdne možné zakoupit fialové provedení. Zajímavé je nicméně na tom to, že tuzemští prodejci s příchodem novinky ceny dvanáctek citelně snížili. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Apple iPhone 12 ve fialové barvěVideo: archív výrobce

 
Článek

Atraktivnější ceny přitom neplatí pouze v případě fialových provedení, ale na všechny barevné varianty základních dvanáctek, které jsou aktuálně k mání. To jinými slovy znamená, že slevy se vztahují na iPhone 12 a iPhone 12 mini, nikoliv na iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

Proti oficiálním cenám, které jsou stále ještě k dohledání na stránkách Applu, jsou aktuální nabídky tuzemských obchodníků v průměru o dva tisíce korun nižší. Nejde přitom o nějakou marketingovou snahu jednoho obchodu, podle Zboží.cz ceny klesly napříč celou nabídkou – u všech barevných provedení i u všech kapacit úložiště.

Apple odhalil nový iPhone. A hromadu novinek k tomu

Internet a PC

A patrné je také to, že slevy jsou u jednotlivých prodejců ve stejné výši. V tuto chvíli nicméně můžeme jen spekulovat nad tím, zda se atraktivnějších cen dočkáme také v oficiálním obchodu Applu.

Nejlevněji tak aktuálně vychází iPhone 12 mini, který je s 64GB pamětí možné zakoupit už za 19 990 Kč místo původních 21 990 Kč. Případné zájemce pak 128GB verze vyjde na 21 490 Kč a 256GB na 24 490 Kč.

Ceny klesly také u většího iPhonu 12. Jeho 64GB varianta startuje na částce 22 990 Kč, původně se přitom přístroj nabízel za 24 990 Kč. Nejvybavenější 256GB verze stojí 27 490 Kč, 128GB pak 24 490 Kč.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 Pro.Video: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro jsou luxusnější a mají teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic.

Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považován prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Pro úplnost dodejme, že iPhone 12 Pro se nabízí od 29 990 Kč a iPhone 12 Pro Max od 33 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Apple tlumí výrobu nejmenšího iPhonu

V kuloárech se šeptalo již delší dobu o tom, že prodeje nového iPhonu 12 mini nejsou vůbec valné. To se nyní podle listu Nikkei Asia skutečně potvrdilo, když...

Výběr článků

Načítám