Hlavní obsah

Po nejlepších telefonech od Samsungu se jen zaprášilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden v pátek se začaly prodávat hned tři nové vlajkové lodi společnosti Samsung. Modely řady Galaxy S21 evidentně byly trefou do černého, protože některé barevné varianty a provedení jsou u tuzemských obchodníků vyprodané. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: Novinky

 
Článek

Společnost Samsung zatím oficiální prodeje telefonů nijak nekomentovala, stav v tuzemských obchodech ale mluví jasně. Hned několik modelů se od minulého pátku vyprodalo. Další várka telefonů by měla nicméně dorazit podle informací prodejců již v polovině února.

Modely řady Galaxy S21 zaujmou hned na první pohled svým unikátním vzhledem. Platí to především o zadní straně. Na ní jsou totiž fotoaparáty umístěny na vystouplém ostrůvku, který je navíc u některých provedení zvýrazněn ještě odlišnou barvou. Samsung tím chce dát jasně najevo, jak jsou fotoaparáty u nových modelů důležité. Jde v podstatě o prodloužení kovového postranního rámu.

Vzhledem se novinky podobají jako vejce vejci, ale liší se pochopitelně velikostí. Je to dáno jinou velikostí displeje. Galaxy S21 nabízí úhlopříčku 6,2 palce, Galaxy S21+ pak 6,7 palce a nejlepší verze Galaxy S21 Ultra 6,8 palce. V případě posledního zmiňovaného modelu je navíc obrazovka zakřivená, plynule se přelévá z čelní strany na bočnice.

Představení chytrého telefonu Samsung Galaxy S21Video: Novinky

Představení chytrého telefonu Samsung Galaxy S21+Video: Novinky

Fotoaparáty v hlavní roli

Fotografická výbava je však již odlišná. U modelu Galaxy S21 a Galaxy S21+ nalezneme na zadní straně tři fotoaparáty. Základem je hlavní senzor s rozlišením 12 MPx, který se chlubí ostřením Dual Pixel a optickou stabilizací (F1,8).

Dále je k dispozici 64MPx teleobjektiv se světelností F2,0, jenž stačí až na trojnásobné optické přiblížení. V kombinaci s digitálním přiblížením je k dispozici 30násobný Space Zoom. Posledním fotoaparátem na zadní straně je 12MPx ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 120°, jeho světelnost je F2,2.

Model Galaxy S21 Ultra má však na zadní straně čtyři fotomoduly – ultraširoký, širokoúhlý a dva teleobjektivy. Základem systému je výrazný snímač s rozlišením 108 MPx, který je schopný pořídit HDR fotografie v 12bitové hloubce se 64násobnou barevnou paletou a více než trojnásobným dynamickým rozsahem (v porovnání s Galaxy S20).

Foto: archív výrobce

Telefony z rodiny Samsung Galaxy S21

Space Zoom narostl díky dvěma teleobjektivům až na 100násobné přiblížení. Konkrétně je k dispozici trojnásobný a desetinásobný optický zoom, oba jsou přitom vybaveny systémem automatického ostření Dual Pixel (2PD).

Ceny modelu Galaxy S21 Ultra startují na 33 490 Kč, nejvybavenější verze s největším úložištěm nicméně vyjde na 37 990 Kč. Pro jedince, kteří nechtějí tolik peněz za nový telefon utratit, jsou pak určeny odlehčené modely Galaxy S21 a Galaxy S21+.

Základní provedení Galaxy S21 vyjde případné zájemce na 23 990 Kč, verze s větší obrazovkou Galaxy S21+ pak stojí 27 990 Kč.

Více se o nových telefonech dozvíte v našem dřívějším článku.

Samsung ukázal tři konkurenty iPhonů 12. A to není všechno

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám