Hlavní obsah

Huawei nevydržel kralovat dlouho, nejvýkonnější mobil má Xiaomi

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Xiaomi se pochlubila svou novou vlajkovou lodí Mi 11 již těsně před koncem loňského roku. Nyní se potvrdilo prostřednictvím benchmarkové utility AnTuTu to, co se očekávalo již při premiéře. Model Xiaomi Mi 11 se stal nejvýkonnějším chytrým telefonem na světě.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Článek

Po pouhých pár dnech tak byla z trůnu sesazena společnost Huawei se svým vrcholným modelem Mate 40 Pro+, který získal 702 819 bodů. Ve srovnání s tím má nový král žebříčku nejvýkonnějších smartphonů – Xiaomi Mi 11 – skóre 708 425 bodů.

Není bez zajímavosti, že o zbývající pozice v první pětce se dělí také tito dva výrobci, jak je patrné z přehledu níže. Aktuálně tedy ty nejvýkonnější chytré telefony pocházejí z dílen Xiaomi a Huawei.

Foto: archív výrobce

Žebříček nejvýkonnějších mobilů podle AnTuTu.

Sluší se připomenout, že utilita AnTuTu je využívána v různých koutech světa k měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů.

Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 40 Pro+

Nový osmijádrový procesor zvýší výkon špičkových mobilů

Hardware

Co umí Xiaomi Mi 11?

Xiaomi Mi 11 je oficiálně prvním telefonem, který je vybaven špičkovým Snapdragonem 888. Právě díky tomuto čipsetu nabízí tak vysoký výkon. Svou architekturou vychází verze 888 z loňského top modelu Snapdragon 865, proti němu by měla ale nabídnout citelně vyšší výkon.

Celkem osm jader je rozděleno do tří skupin. Nejvyšší výkon podává jedno jádro Cortex-X1, kterému sekundují další tři výkonná jádra Cortex-A78. Další čtyři jádra Cortex-A55 pak vynikají především svým úsporným provozem.

Nejvýkonnější jádro nabízí takt až 3 GHz. Výrobce tvrdí, že výpočetní výkon je o 25 procent vyšší než v případě Snapdragonu 865. Ještě dramatičtější je nárůst grafického výkonu, díky jednotce Adreno 660 stoupl výkon například ve hrách o 35 procent.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 nabízí velký displej s úhlopříčkou 6,8 palce, který zabírá prakticky celou čelní stranu zařízení. Dotykovou plochu narušuje pouze průstřel pro čelní fotoaparát v levém horním rohu. Mimochodem obrazovka Super AMOLED patří k tomu nejlepšímu na trhu, nabízí rozlišení 2K+ (3200 x 1440 pixelů), 120Hz obnovovací frekvenci a vysoký jas 1500 nitů.

Vzadu jsou celkem čtyři fotoaparáty: hlavní s rozlišením 108 Mpx, širokoúhlý fotoaparát (13 MPx), 5MPx makro objektiv a 2MPx snímač hloubky ostrosti. Přístroj, který je poháněn operačním systémem Android, má k dispozici akumulátor s kapacitou 4600 mAh.

Na bližší informace o dostupnosti a ceně v Evropě si budeme muset ještě počkat.

Apple není bohužel jediný. Výbavu oseká u nejlepšího mobilu také Xiaomi

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Špičkové mobily zlevnily o tisíce korun

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu prémiového chytrého telefonu. Kromě vánočních slev své udělaly samozřejmě také povánoční výprodeje. Všechny nabídky...

Výběr článků

Načítám