Hlavní obsah

Patřily k tomu nejlepšímu, teď se skládačky od Samsungu vyprodávají za zlomek ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozornost mobilních fandů se nyní ubírá k nejnovějším skládačkám od Samsungu, modelům Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5. V obchodech ale stále ještě narazíte na jejich předchůdce, kteří ještě v loňském roce patřily k tomu nejlepšímu na trhu. Nyní se ale vyprodávají za zlomek ceny.

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Fold4Video: Novinky

 
Článek

Ceny modelu Galaxy Z Fold4 začínaly ještě letos v březnu na 34 990 Kč, aktuálně se dá ale tento smartphone s ohebným displejem pořídit podle Zboží.cz za 27 999 Kč. V praxi tak případní zájemci mohou při nákupu ušetřit bezmála sedm tisíc korun.

Menší Galaxy Z Flip4 zlevnil samozřejmě také, a dokonce ještě více. Cena spadla z 23 800 Kč na 16 290 Kč, to představuje úsporu přes 7,5 tisíce korun.

Při prodejní premiéře vloni v září byly cenovky u obou modelů pochopitelně ještě vyšší. Model Galaxy Z Flip4 mohli vloni případní zájemci získat od 27 499 Kč, větší bratříček Galaxy Z Fold4 je vyšel na 44 999 Kč.

Špičkové mobily od Samsungu zlevnily o tisíce korun

Mobil

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Flip4Video: Novinky

Letos základní model Galaxy Z Flip5 startuje na cenovce 28 490 Kč, v době uvedení je tak o něco dražší než jeho loňský předchůdce. Galaxy Z Fold5 pak vyjde na 44 990 Kč – ten tedy dokonce o pár korun ještě zlevnil.

I přesto je ale Galaxy Z Fold5 tím nejdražším smartphonem na tuzemském trhu. Vrcholné provedení s 1TB úložištěm totiž vyjde již na 53 990 Kč. Doposud byl nejdražším smartphonem iPhone 14 Pro Max se stejně velkou kapacitou, který stojí 53 490 Kč.

Dva různé koncepty skládacích smartphonů

Modely z produktové řady Fold tak představují výkonné pracovní stroje, které si však díky vnějšímu displeji zachovávají poměrně kompaktní rozměry. Když potřebujete větší pracovní plochu, jednoduše telefon otevřete a získáte v podstatě polohovatelný tablet. Jinak tomu není ani u nejnovějšího provedení Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Fold5.

Flip4 a Flip5 skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. Má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. Vzhledem k tomu, jak se rok od roku displeje chytrých telefonů zvětšují, je toto řešení velmi praktické. Už se nemusíte otravovat s rohem telefonu trčícího z kapsy, se kterým zavadíte několikrát denně o různé překážky. Flip4 se snadno vejde i do opravdu malých kapes.

Pátá generace nabízí proti té čtvrté celou řadu vylepšení. Kromě vyššího výkonu a vylepšených fotoaparátů je řeč například o kompaktnější konstrukci. Té bylo dosaženo zmenšením mezery při složení, displej tedy ve složeném stavu více doléhá k sobě podobně jako přeložený list papíru. Model Galaxy Z Flip5 má navíc i daleko větší venkovní displej.

Samsung Galaxy Z Fold5 naživoVideo: Novinky

Samsung Galaxy Z Flip5 naživoVideo: Novinky

Tenčí konstrukce, větší displej. Nové skládačky od Samsungu dorazily do Česka

Mobil

Reklama

Související články

Obrněnec od Nokie si toho nechá líbit hodně

Stačí jeden nešikovný pád a s chytrými telefony můžeme většinou zamířit do opravny. Neplatí to však o extrémně odolných smartphonech, které si toho díky...

Výběr článků

Načítám