Hlavní obsah

O2 kompenzuje výpadek roamingu snížením tarifu a slevou na nový telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Operátor O2 se rozhodl výpadek roamingu zákazníkům kompenzovat snížením tarifu odpovídajícím době, po kterou spojení nefungovalo. K tomu dostanou tisícikorunovou slevu na nový mobil či příslušenství. O2 to oznámil ve čtvrtek. Výpadek od úterního poledne do středečních zhruba 19:00 se dotkl 120 tisíc uživatelů českého a desítek tisíc klientů slovenského O2.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Poškozené výpadkem bude v dohledné době operátor kontaktovat prostřednictvím SMS zpráv.

Článek

Výpadek způsobila softwarová chyba v síti společnosti CETIN, která provozuje pro O2 mobilní i fixní sítě. Chyba způsobila přetížení obou mezinárodních ústředen CETIN v Praze a Brně.

Kvůli tomu nemohli zákazníci O2 v zahraničí volat ani přijímat hovory. Podle O2 nešlo o hackerský útok, o kterém, jako o jedné z možných příčin, hovořili ve středu zástupci CETIN.

Nárok na uplatnění slevy budou mít do konce srpna automaticky všichni zákazníci, kteří byli výpadkem zasaženi. V dohledné době je bude operátor kontaktovat prostřednictvím SMS zpráv, v nichž bude informace, jak slevy na prodejnách O2 uplatnit. Není tak nutné, aby se s žádostí obraceli na zákaznickou linku.

Mluvčí CETIN Terezá Gáliková ve čtvrtek vpodvečer uvedla, že už spojují 100 procent hovorů a vše funguje.

CETIN provozuje mobilní i pevné sítě, které dříve patřily O2. Ta stejně jako CETIN patří do skupiny PPF a je největším klientem firmy CETIN. O2 měl loni 4,94 miliónu mobilních zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám