Hlavní obsah

Nové iPhony X mají vadné displeje, stěžují si majitelé

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka, která má v názvu římskou číslici deset, měla představovat to nejlepší z mobilního světa. Jednou z předností má být i použitý OLED displej. Majitelé iPhonů X si však stěžují, že dotykové plochy jsou vadné.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Článek

Právě displej je bezesporu jedním z největších lákadel nového Xka. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže dotyková plocha o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který vyniká především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Jenže OLED panely u nejnovějšího iPhonu se evidentně nepovedly. Hned několik uživatelů si pouhých pár dní po používání začalo stěžovat na to, že na panelech se vypalují pixely. To se v praxi projevuje tak, že přes celý displej se začne objevovat zelený pruh, který nejde za žádnou cenu smazat.

Apple se zatím k problému oficiálně nevyjádřil, a tak není jasné, zda bude vadné panely měnit v rámci záruky. Lidé by se přesto s podobnými problémy měli obracet na autorizované servisy.

Takto vypadá zelený pruh na displeji

Takto vypadá zelený pruh na displeji

Takto vypadá zelený pruh na displeji

IPhone X se snadno rozbije

Vadné displeje nejsou tím jediným problémem, na který si majitelé výročního iPhonu X stěžují. Řada uživatelů upozorňovala například na to, že se odolnost novinky – mírně řečeno – nepovedla. Podařilo se jim telefon rozbít. Stačilo přitom, aby novinka pouze jednou nešikovně upadla.

Skleněné přední i zadní strany nabízí i celá řada konkurenčních smartphonů, zatím žádný z přístrojů však nebyl tak náchylný na rozbití jako nejlepší model s logem nakousnutého jablka.

Fotografie rozbitých iPhonů zaplavují sociální sítě. Uživatelé se přitom shodují, že jim smartphony od Apple spadly z poměrně malé výšky a rozhodně nešlo o nějaký zátěžový test. Vhodné je tak iPhony X používat společně s nějakými bezpečnostními pouzdry, které rozbití zadní strany zamezí. [celá zpráva]

Ukázka poničeného iPhonu X

Ukázka poničeného iPhonu X

Co umí iPhone X

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám