Hlavní obsah

Nová vlajková loď Nokie bude dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové chytré telefony od Nokie měly zákazníky mimo jiné zaujmout velice atraktivní pořizovací cenou. Tvrdil to alespoň výkonný viceprezident finského výrobce Niklas Savander. Na tiskové konferenci minulý týden ale zástupci firmy ceny nových modelů neuveřejnili, ty vyplavaly na povrch až o několik dní později. A žádné cenové orgie se konat nebudou.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Článek

O cenové politice se Savander rozpovídal už v červenci v rozhovoru pro server PocketNow: „Jsme vážnou konkurencí pro platformu Android. Je ale jasné, že musíme pro naše přístroje získat nižší cenu,“ uvedl s tím, že nové telefony se musí nabízet za nižší cenu než nejlevnější Lumia 610.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 610

Tu je přitom nyní možné koupit podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, za necelé čtyři tisíce korun. Ceny obou představených modelů by ale měly být podle serveru Softpedia daleko vyšší.

Foto: Nokia

Lumia 820

Vlajková loď Lumia 920 by měla stát 600 eur (14 700 Kč). Nižší model Lumia 820 se pak bude prodávat za 450 eur (11 000 Kč). Obě novinky budou vybaveny operačním systémem Windows Phone 8, a proto se na trhu objeví až po jeho oficiálním představení, tedy v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám