Hlavní obsah

Přiškrcený neomezený internet prý lidem vyhovuje, Vodafone přesto navýšil rychlost

Novinky, mif

Vodafone letos v červnu jako první tuzemský operátor uvedl na trh neomezené mobilní tarify. Hned se stal ale terčem kritiky kvůli tomu, že přiškrcuje uživatelům rychlost. Po dvouměsíčním provozu se tak rozhodl rychlost připojení navýšit na dvojnásobek, přestože podle průzkumu údajně pomalejší mobilní internet lidem vyhovoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„S nedávno představeným tarifem Vodafone Neomezený je spokojeno 94 procent zákazníků. Více než 90 procent zákazníků je spokojeno také s rychlostí mobilního internetového připojení,“ hlásají výsledky průzkumu společnosti Kantar CZ.

Navzdory těmto výsledkům se rozhodl po dvou měsících nejmladší tuzemský operátor rychlost mobilního internetu navýšit. Místo původních 5 Mbit/s tak uživatelé budou moci nyní surfovat na síti rychlostí 10 Mbit/s.

Vyšší rychlost stále není oslnivá

„Data ukazují, že nové tarify, včetně Neomezeného, zákazníky zaujaly a že i tolik diskutovaná rychlost připojení 5 megabitů za sekundu nebyla v praxi problémem. Přesto, abychom nikoho nenechali na pochybách, jsme se po prvních měsících ostrého provozu rozhodli rychlost oficiálně stanovit na 10 megabitů za sekundu,“ řekl Enrique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Přestože nová rychlost je dvojnásobná, není kdovíjak oslnivá. Vodafone totiž nabízí v Česku třetí nejrychlejší mobilní připojení (LTE) s průměrnou rychlostí 36,8 Mbit/s. Aktuální „neomezená“ nabídka nejmladšího tuzemského operátora je tedy více než třikrát pomalejší.

Pro úplnost dodejme, že nejrychlejší LTE připojení v Česku má v současnosti T-Mobile (46,4 Mbit/s) a dvojkou na trhu je O2 s rychlostí 37 Mbit/s. Vyplývá to ze statistik serveru DSL.cz, který pravidelně monitoruje rychlost různých typů připojení napříč celou republikou.

Jen pro více lidí

Případní zájemci o neomezené tarify od Vodafonu musí také počítat s tím, že nabídka není zrovna levná, využít ji totiž může pouze více lidí najednou společně s pevným internetem.

Ceny tarifů s neomezeným internetem sice startují na 599 Kč. Platí to ale pouze v případě, že k tomu máte přikoupený právě zmiňovaný internet na doma a zároveň že budou službu využívat alespoň čtyři lidé. Dohromady pak takový balíček s tarifem vyjde na 2795 Kč.

Pokud takovou nabídku budou využívat dva lidé, cena celého balíčku s dvěma SIM kartami a neomezeným internetem na doma bude 2396 Kč.

Foto: archív operátora

Nabídka tarifů Vodafone Neomezený

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám