Hlavní obsah

Největšího konkurenta iPhonu si koupilo už deset miliónů lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Samsung Galaxy S III je aktuálně považován za největšího konkurenta iPhonu od Applu. Za necelé dva měsíce od zahájení prodeje si jej koupilo už deset miliónů lidí. Novinka láká na vysoký výkon i povedené funkce.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Samsung Galaxy S III se začal oficiálně prodávat 4. června. Ještě před tímto datem si jej předobjednalo rekordních devět miliónů lidí - už tehdy bylo jasné, že model trhne dosavadní prodejní rekordy výrobce. Připomeňme, že druhá generace modelu Galaxy S se začala prodávat loni v dubnu a deset miliónů přístrojů bylo prodáno až v září, tedy po pěti měsících.

Applu se podařilo prodat čtyři milióny nejnovějších iPhonů 4S za první tři dny prodeje. Kolik tvoří jejich tržní podíl však není jasné. Apple totiž ve svých finančních výsledcích uveřejňuje celkové prodeje svých telefonů, tedy nových i starších modelů dohromady.

Od dubna do července Apple prodal 26 miliónů iPhonů, což je výrazně méně než očekávali analytici, kteří předvídali až 29 miliónů. Ještě v prvním čtvrtletí se prodalo 35,1 miliónu kultovních chytrých mobilů, uvedla ČTK. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S III je vybaven 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u něj byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III v bílé barvě

Přístroj patří k těm nejvýkonnějším chytrým telefonům na trhu. Vybaven je čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a k dispozici má 1024 MB operační paměti. Novinku pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také novými technologiemi. [celá zpráva]

Doporučená prodejní cena telefonu je 15 490 Kč. Za tuto sumu je přístroj možné zakoupit také v e-shopu společnosti Samsung. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je na internetu možné zakoupit Samsung Galaxy S III ještě levněji - za 12 490 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám