Hlavní obsah

Nejlepší telefony od Samsungu dorazily do Česka. Jsou levnější než předchůdci

V pátek se v Česku začaly oficiálně prodávat dvě nové vlajkové lodě společnosti Samsung – skládací smartphony s ohebným displejem Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G. Přestože obě novinky doznaly řady vylepšení, výrobce u nich nasadil nižší cenovku než u předchůdců.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip3 5GVideo: Novinky

 
Článek

Obě novinky byly odhaleny již zkraje srpna, v minulých týdnech však byly spuštěny pouze předobjednávky, prodej oficiálně odstartoval až nyní.

Samsung s novými telefony dává jasně najevo, že ohebné displeje nejsou pouze výkřikem moderní techniky, která by byla určena jen pro technické fandy – díky nižším cenovkám mohou nové smartphony zaujmout širší skupinu uživatelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Obě novinky byly představeny ve středu večer, i když se oficiálně začnou prodávat až 27. srpna, předobjednávky odstartovaly již nyní. Ceny jsou přitom opravdu výrazně nižší než u předchůdců.

U modelu Z Flip3 5G spadla pořizovací cena v porovnání s předchůdcem z 42 999 Kč na 26 999 Kč v případě základního modelu s 8GB pamětí a 128GB úložištěm. Verze s 256GB úložištěm pak vyjde na 28 999 Kč.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

Mobilní telefon Z Fold3 5G bude v České republice možné zakoupit za 46 999 Kč (12/256 GB), respektive za 48 999 Kč (12/512 GB). Předchůdce přitom startoval cenu základního modelu v době uvedení na trh na částce 54 999 Kč. Všechny představené novinky přitom přinášejí vyšší výkon a celou řadu dalších vylepšení.

Model Z Fold3 je stejně jako předchůdce určen uživatelům, kteří touží po maximální produktivitě a zároveň po zábavě na nejvyšší úrovni. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby jeho majitelé mohli využívat smartphone také jako tablet. V útrobách se ukrývá ohybný displej s úhlopříčkou 7,6 palce, menší obrazovka je pak zvenčí, ta se používá ve složeném stavu. Novinkou je podpora dotykového pera S Pen.

Samsung odhalil budoucnost mobilního světa

Mobil

Z Flip3 je opět designovým skvostem. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. V zavřeném stavu poslouží i jednoduchý informační displej na vnější straně. Ten je nicméně daleko větší než u předchůdce.

Obě novinky získaly jako vůbec první skládací telefony certifikát IPX8 dokládající odolnost proti vodě, takže si v dešti již nemusíte dělat žádné obavy. Zcela vodotěsné ale modely Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 nejsou.

Na kvalitu zpracování byl celkově kladen velký důraz. Oba přístroje mají v těle Armor Aluminum, což má být nejtvrdší hliník v celé historii řady Galaxy. Samozřejmě nechybí ani odolné krycí sklo Corning Gorilla Glass Victus. Za pozornost stojí i nová ochranná fólie z PET a vylepšený systém vrstev na displeji, takže je hlavní displej obou modelů údajně o 80 % odolnější než u předchozích verzí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám