Hlavní obsah

První outdoorový televizor se zabydlel v Česku. Ceny lidové nejsou

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během léta se zabydlel na tuzemském trhu první venkovní televizor, který se chlubí odolnou konstrukcí. Podobně jako prémiovým chytrým telefonům novince nevadí dokonce ani voda. Špičkové výbavě nicméně odpovídá i poměrně vysoká cenovka.

První outdoorový televizor Samsung TerraceVideo: Novinky

 
Článek

Premiéru si novinka zvaná Samsung Terrace odbyla již během loňského roku, na pulty tuzemských obchodů se však dostala až s příchodem letošního léta. Novinky.cz vyrazily s kamerou prozkoumat, co všechno první outdoorový televizor umí.

Případní zájemci mohou vybírat ze tří různých provedení, která se však liší pouze velikostí obrazovky. Ta pochopitelně promlouvá také do výsledné ceny.

Za nejmenší, 55“ model tak lidé zaplatí 99 990 Kč, verze s 65“ úhlopříčkou pak vyjde na 129 990 Kč. Vůbec nejdražší v nabídce je 75“ varianta s cenovkou 169 990 Kč. Jde tedy o velikosti 140, 165 či 190 cm.

Takto vypadá budoucnost televizorů podle Samsungu

Hardware

Po vzoru prémiových modelů

Hlavní předností modelu Terrace je certifikace IP55, přístroj je tedy odolný vůči vodě a prachu. Jihokorejský elektronický gigant věří, že se mu díky tomu podaří přenést zábavu z obývacích pokojů na čerstvý vzduch. Když bude hezky, můžete se dívat na TV. Pokud bude ošklivo, nemusíte přístroj nijak zahalovat a bát se, že by se poničil.

Po vzoru prémiových televizorů od Samsungu využívá novinka technologii QLED. Ta umožňuje televizoru reprodukovat citelně širší rozsah barev v porovnání se standardními TV. To je zásluha především kovového materiálu Quantum Dot, z něhož je panel tvořen.

Foto: archív výrobce

Televizor Samsung Terrace

Přístroje s technologií QLED, která mimochodem pochází přímo z dílen Samsungu, jsou schopny reprodukovat 100 procent barevného objemu. To znamená, že dokážou zobrazit všechny barvy při jakékoli úrovni jasu.

Nejjemnější rozdíly jsou viditelné i při nejvyšším stupni jasu technologie QLED – mezi 1500 a 2000 cd/m².

Odlesky nehrozí

Právě hodnota jasu je přitom u nového modelu klíčová. Panel totiž nabízí vysokou svítivost 2000 nitů, aby nabídl dobré barevné podání i za ostrého slunce.

Proti klasickým modelům je tento venkovní navíc vybaven speciálními antireflexními vrstvami, aby nedocházelo k odleskům. K tomu napomáhá také adaptivní technologie, která automaticky reguluje jas podle míry okolního světla.

Lidé si neváhají připlatit. Designové televizory jsou v kurzu

Hardware

Kvalitnější zvuk

Pro fajnšmekry, kteří si potrpí na kvalitnější zvuk, přichystal Samsung ještě soundbar nazývaný také Terrace. Je určen také pro venkovní použití, nevadí mu voda ani prach.

Tato novinka nabízí kromě klasické stereofonní reprodukce také režim prostorového zvuku, který zprostředkuje podobný zážitek jako z domácího kina. Případní zájemci za soundbar zaplatí 21 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Televizor a soundbar Samsung Terrace

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám