Hlavní obsah

Nejdražší telefon od Samsungu zlevnil o 12 tisíc korun

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá řada výrobců v posledních týdnech láká na slevy svých chytrých telefonů, patrně nejvýraznější snížení ceny si však pro zákazníky nachystala společnost Samsung. Model Galaxy Fold, který je aktuálně nejdražším smartphonem v nabídce jihokorejského elektronického gigantu, zlevnil o rekordních 12 000 Kč.

Samsung Galaxy FoldVideo: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Fold šel do prodeje už loni před Vánocemi, kdy oficiální cena činila 53 990 Kč. Letos na jaře však přístroj v tuzemských obchodech podražil na 57 990 Kč kvůli nepříznivému kurzu koruny.

Vysoká cenovka však vydržela nakonec pouhý měsíc. Výrobce se totiž rozhodl z ničeho nic srazit cenu až na 45 990 Kč, co je již zmiňovaných 12 000 korun. Sluší se nicméně podotknout, že v některých obchodech mohou zákazníci narazit stále ještě na původní cenovky, využít zvýhodněnou nabídku je možné například prostřednictvím oficiálního e-shopu Samsungu.

Nejlepší telefony od Samsungu dorazily do Česka. Rozdíly v cenách jsou propastné

Mobil

Galaxy Fold měl ambice nahradit i počítačový tablet. První ohebný mobil od Samsungu má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Samsung nabízí ještě další skládací smartphone – model Galaxy Z Flip. U něj však cenovka stále činí 41 990 Kč, pro tento model si tedy výrobce žádnou slevu nepřipravil.

Galaxy Z Flip nemá ambice model Fold nahradit. Ohybnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

Výběr článků

Načítám