Hlavní obsah

Mobily se změní k nepoznání. Dostanou displeje s extrémně tenkými rámečky

Novinky, ort

Trendy moderní elektroniky jsou zřejmé na první pohled. Výrobci se snaží dělat nové přístroje tenké a líbivé, což platí i o chytrých telefonech. Společnost Japan Display nyní hledá cesty, jak udělat velké smartphony s dotykovými displeji ještě více kompaktní. Využít k tomu chce displeje s extrémně tenkými rámečky.

Foto: archív výrobce

Takto bude vypadat telefon s dotykovým displejem, který bude mít extrémně tenký rámeček.

Článek

Nápad na dotykové panely, které nebudou mít několikacentimetrové rámečky, není kdovíjak nový. Výrobci se snaží rámečky co nejvíce ztenčit několik posledních let.

Například společnost Sony letos uvedla na pulty obchodů nový smartphone Xperia XA, jehož obrazovka využívá technologii edge-to-edge. To znamená, že to po stranách vypadá, jakoby neměl okolo sebe žádný rámeček – displej se rozpíná od kraje ke kraji.

Když se ale na přístroj podíváte blíže, zjistíte, že velké rámečky má přístroj ještě podél horního a spodního okraje. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA

Společnost Japan Display, za kterou stojí aliance výrobců Sony, Hitachi a Toshiba, však nyní ukázala prototyp přístroje, který má extrémně tenký rámeček podél horního i spodního okraje. Telefon se tak bez nadsázky změní prakticky k nepoznání, neboť úplně celou čelní stranu zabírá dotyková plocha.

Žádné technické parametry novinky výrobce neuvedl. Pouze upozornil, že má nový panel úhlopříčku 5,5 palce. Japan Display tento smartphone pod vlastní značkou prodávat nebude, nabídne jej k využití dalším výrobcům.

Jasně to nicméně ukazuje směr, jakým se chytré telefony vydají v následujících letech.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám