Hlavní obsah

Inspirovali se komiksy. Výsledkem je unikátní smartphone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápadný design japonského anime a komiksů je poznávacím znamením chytrého telefonu Realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition. Jedna z nejrychleji rostoucích mobilních značek tak opět ukazuje, jak líbivé telefony umí vyrábět.

Foto: archív výrobce

Realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition

Článek

Celá trojková řada od společnosti Realme byla odhalena již před letními prázdninami. Rozruch tehdy budila především vlajková loď GT NEO 3, a to i pro svůj vzhled. Vzorem se totiž staly automobilové závody a podle výrobce i skutečný příběh legendárního závodníka Carrolla Shelbyho, který v roce 1965 namaloval na špičkový sportovní vůz pruhy jako symbol své vášně pro rychlost a víry v přepisování historie. Právě takové pruhy nalezneme i na zadní straně telefonu, k mání bude mimochodem ve třech barevných provedeních: Nitro Blue, Sprint White a Asphalt Black.

Přístroj se nicméně chlubil i řadou špičkových parametrů, především extrémně rychlým 150W nabíjením. Reálné testy z praxe pak ukázaly, že na 100 % se dostanete u úplně vybitého přístroje za méně než 15 minut.

Osmijádrový čip Dimensity 8100, který je vyroben 5nm procesem, nabízí pracovní tempo až 2,85 GHz. Novinka se chlubí hned 12 GB operační paměti a 256GB úložištěm. AMOLED obrazovka nabízí úhlopříčku 6,7 palce a rozlišení Full HD+. Vyzdvihnout si zaslouží i certifikace HDR 10+ či vysoká obnovovací frekvence 120 Hz, která potěší hráče. Rámeček okolo displeje je extrémně tenký, v nejužším místě má pouze 1,48 mm, v nejširším pak 2,37 mm. Poměr obrazovky k tělu je 94,2 %.

Za 5 minut na 50 %. Realme má nejrychlejší nabíjení v mobilu

Mobil
Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 3

Odlehčený model a limitka

Společně s touto vlajkovou lodí přišla na trh také odlehčená verze GT NEO 3T, která má také řadu lákadel. Tento model je vybavený technologií 80W nabíjením SuperDart Charge a kapacitou baterie 5000 mAh, která se nabije na 50 % za 12 minut.

Výkon je stále velmi slušný, což je zásluha především čipsetu Snapdragon 870 5G. GT NEO 3T se může pochlubit 6,62palcovým displejem E4 AMOLED s obnovovací frekvencí 120 Hz a rozlišením Full HD+. Kromě toho má GT NEO 3T špičkový jas s intenzitou 1300 nitů, takže uživatelé mohou telefon bez problémů používat i na přímém slunečním světle. Stejně jako GT NEO 3 je i GT NEO 3T vybaven trojitým fotoaparátem s umělou inteligencí, který tvoří 64MP hlavní fotoaparát, 119° ultraširokoúhlý objektiv a 4cm makroobjektiv.

Ještě zajímavější je ale limitovaná edice Dragon Ball Z, která je vlastně převlečeným smartphonem GT NEO 3T. Na rozdíl od něj ale nabízí daleko atraktivnější design, který je přesně ve stylu anime seriálu Dragon Ball Z vyveden v odstínech zářivě oranžové a modré barvy. Naživo tato kombinace vypadá parádně.

Foto: archív výrobce

Realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition

Foto: archív výrobce

Realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition

Při tvorbě telefonu se nezapomnělo na žádný detail. Telefon je nabitý vlastními tapetami, přepracovaným designem klasických postaviček tohoto díla ve stylu japonského anime či upravenými ikonami. Bojový duch se tomuto zařízení nedá upřít, přesně ve stylu Dragon Ball Z.

V balení pak případní zájemci naleznou zajímavé sběratelské doplňky inspirující se tímto seriálem, nechybí ani sada samolepek. V Evropě se limitovaná edice Realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition nabízí v přepočtu zhruba za 12 000 Kč, což je jen o pár stokorun více než v případě standardní verze Realme GT NEO 3T, která je běžně dostupná v Česku.

Nejde zdaleka o první limitovanou edici, kterou Realme nabízí. Letos výrobce zaujal také líbivým smartphonem Realme 9 Pro+ Free Fire, který se inspiroval právě nejstahovanější mobilní hrou roku 2019 Garena Free Fire.

Vyrobili mobil ve stylu nejpopulárnější hry. A povedl se

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám