Hlavní obsah

Za 5 minut na 50 %. Realme má nejrychlejší nabíjení v mobilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlubí se extrémně rychlým nabíjením, herním displejem a solidním výkonem. To jsou hlavní lákadla nového smartphonu Realme GT Neo 3, který byl ve středu oficiálně představen ve verzi pro evropský trh. Bude se chtít měřit s těmi nejlepšími smartphony na trhu.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 3

Článek

Patrně tím nejzajímavějším prvkem u nové trojky je rychlonabíjení Ultradart, které nabízí výkon až 150 W. V praxi to znamená, že za pouhých pět minut nabijete akumulátor na 50 % jeho kapacity. Reálné testy z praxe pak ukázaly, že na 100 % se dostanete u úplně vybitého přístroje za méně než 15 minut.

Uživatelé se nemusí obávat ani toho, že by baterie takto rychlým nabíjením nějak nadměrně trpěla. Nezávislá společnost TÜV Rheinland celý systém certifikovala jako „bezpečné rychlonabíjení“ díky 38 vrstvám bezpečnostní ochrany a speciálnímu bezpečnostnímu čipu MCU.

Výrobce navíc slibuje, že po 1600 kompletních cyklech nabíjení a vybíjení si baterie udrží stále 80 % kapacity, což je v praxi dvakrát více než bývá standardem u mobilních telefonů.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 3

Špičkové parametry

Kromě rychlého nabíjení si výrobce zakládal také na svižném pracovním tempu. GT Neo 3 je tak první chytrý telefon v Evropě s mobilní platformou Dimensity 8100, která je vyrobena 5nm procesem. Osmijádrový čip je rozdělen na dvě části – čtyři jádra CortexA78 pracují na frekvenci 2,85 GHz a další čtyři CortexA55 na 2,0 GHz, ty se starají o efektivnější chod.

Novinka se chlubí hned 12 GB operační paměti a 256GB úložištěm. AMOLED obrazovka nabízí úhlopříčku 6,7 palce a rozlišení Full HD+. Vyzdvihnout si zaslouží i certifikace HDR 10+ či vysoká obnovovací frekvence 120 Hz, která potěší hráče. Rámeček okolo displeje je extrémně tenký, v nejužším místě má pouze 1,48 mm, v nejširším pak 2,37 mm. Poměr obrazovky k tělu je 94,2 %.

Zamrzí snad jen absence zvýšené odolnosti proti vodě a prachu.

S 5G i bez. Realme láká na cenově dostupné smartphony

Mobil

Vzhled inspirovaný automobilovými závody

Zajímavě působí i vzhled modelu Realme GT NEO 3. Jeho vzorem se staly automobilové závody a podle výrobce i skutečný příběh legendárního závodníka Carrolla Shelbyho, který v roce 1965 namaloval na špičkový sportovní vůz pruhy jako symbol své vášně pro rychlost a víru v přepisování historie. Právě takové pruhy nalezneme i na zadní straně telefonu, k mání bude mimochodem ve třech barevných provedeních: Nitro Blue, Sprint White a Asphalt Black.

Na zadní straně telefonu nalezneme sestavu tří fotoaparátů. Hlavní senzor Sony IMX 766 nabízí rozlišení 50 MPx, dále je k dispozici ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8 Mpx a makroobjektiv s rozlišením 2 Mpx.

Předprodej modelu Realme GT Neo 3 začne ještě v tomto týdnu, prodej pak později v tomto měsíci. Cena byla stanovena na 16 999 Kč.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 3

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Lákadla cenově dostupných mobilů

Výrobci zpravidla dávají na odiv své vlajkové modely. Je to logické, obsahují ty nejvýkonnější součástky, nejlepší fotoaparáty a zpravidla i pokrokové...

Výběr článků

Načítám