Hlavní obsah

Chytré a stylové hodinky dokážou komunikovat s mobilním telefonem

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina náramkových hodinek dokáže v dnešní době zobrazovat čas a datum. V lepším případě nabídnou některé modely funkce stopek nebo budíku. Nové hodinky od společnosti Prada ale dokážou na ciferníku zobrazit text doručené SMSky, nebo vám ukážou, kdo vám právě volá. Má to jen jeden malý háček – novinka si rozumí jen s chytrým mobilním telefonem od LG.

Článek

Na první pohled vypadají nové hodinky od společnosti Prada naprosto tuctově. Kožený pásek, nerezové pouzdro hodinového strojku a odolné sklíčko proti poškrábání nabídnou už modely v ceně okolo tisíce korun.

Hlavní pozornost si však zasluhuje ciferník, nebo spíše displej hodinek. Jedná se o OLED panel s úhlopříčkou 0,9 palců. Ten dokáže zobrazit díky rozlišení 120 x 56 pixelů text příchozích SMS zpráv nebo jméno volajícího.

:. Hodinky LG Prada spolupracují pouze s mobilem KF900 Prada. Foto: Archiv

Hodinky je totiž možné bezdrátově propojit s mobilním telefonem LG KF900 Prada. Navíc zařízení dokáže pomocí jemného pípání nebo vibrací upozornit na zmeškaný hovor, nebo nepřečtenou SMS.

Nové hodinky LG Prada mají rozměry 32,5 x 39 x 11 milimetrů a hmotnost 51 gramů. Součástí balení je i stylová dokovací stanice, pomocí které se hodinky nabíjejí. V současné době je novinku možné zakoupit pouze s chytrým mobilním telefonem LG KF900 Prada.

Mobil je díky plnohodnotnému webovému prohlížeči a velkému dotykovému displeji, který dokáže zobrazit 262 tis. barev, vhodný pro surfování po internetu i pro pohodlné psaní delších zpráv přes výsuvnou klávesnici. Ve výbavě komunikátoru nechybí ani 5megapixelový fotoaparát. Mobil a hodinky pořídíte v jednom balení za cenu bezmála devět tisíc korun.

LG nabízí i samostatné mobilohodinky

Pro opravdové fajnšmekry připravila společnost LG takzvané mobilohodinky, které v sobě integrují funkce běžného mobilního telefonu, jako je rychlý internet, videohovory, samozřejmostí je možnost běžných hovorů a posílání SMS zpráv.

:. Nový mobil od LG je na první pohled k nerozeznání od obyčejných hodinek. Fot: Archiv

Nové mobilohodinky, jak LG mobilní telefon nazývá, se ovládají pomocí čtyřcentrimetrového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Displej je chráněn sklem odolným proti poškrábání. Stejně odolné by mělo být i kovové pouzdro, do kterého jsou mobilohodinky usazeny.

:. Mobilohodinky se ovládají pomocí dotykového displeje. Foto: Archiv

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Čtení SMS zpráv není kvůli malému displeji nijak příjemné. S tímto problémem se LG vypořádalo pomocí funkce Text-to-Speech. Díky tomu je možné si došlé SMS zprávy nechat nahlas přečíst.

Reklama

Výběr článků

Načítám