Hlavní obsah

Miliardový obchod potvrzen. Siemens koupí softwarovou firmu Brightly

Berlín

Divize německé strojírenské společnosti Siemens koupí za 1,58 miliardy USD (36,9 miliardy Kč) americkou technologickou společnost Brightly Software od soukromého vlastníka Clearlake Capital. Akvizice má rozšířit softwarové aktivity Siemensu a pomoci mu růst rychleji než konkurence. Vyplývá to z prohlášení německé firmy.

Foto: repro brightlysoftware.com

Webové stránky společnosti Brightly.

Článek

Brightly koupí Siemens Smart Infrastructure, která nabízí digitální systémy pro řízení bezpečnosti a spotřeby energie v budovách. Rozšíří tak svoji nabídku v oblasti označované „software jako služba“. Brightly vyrábí cloudový software, který shromažďuje data ze senzorů instalovaných v budovách a analyzuje, kdy bude potřeba provést údržbu předtím, než se objeví problém. Produkty firmy se používají ve školách, nemocnicích, kancelářích a v továrnách.

Clearlake koupila Brightly v roce 2019 za zhruba 500 milionů USD. V letošním roce Brightly očekává tržby 180 milionů USD a podle Siemensu firma působí na trhu, který ročně roste o 13 procent.

Broadcom pohltí společnost VMware. Zaplatí za ni 61 miliard USD

Internet a PC

Transakce by měla být dokončena v letošním roce. Od druhého roku po dokončení by měla zvýšit zisk na akcii firmy.

Akvizice je součástí snahy firmy Siemens růst rychleji než konkurenti jako francouzské firmy Schneider Electric a Alstom či americká General Electric. Siemens toho chce dosáhnout spojením svého hlavního strojírenského podnikání s digitálními znalostmi. Loni firma uvedla, že chce vstoupit na další trhy s hodnotou 120 miliard eur (tři biliony Kč), přičemž za důležitou součást této strategie považuje právě software jako službu. Nadále se firma chce zaměřovat na menší transakce s cílem posílit inteligentní infrastrukturu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám