Hlavní obsah

Microsoft plánuje masivně zvýšit výdělky v ČR

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft chce během následujících tří let dvojnásobně zvýšit objem obchodů v České republice. Ambiciózní plán společnosti představil v úterý v Praze generální ředitel Microsoftu v ČR Michal Čupa.

Článek

Zástupci Microsoftu věří, že porostou na IT trhu v ČR mnohem rychleji než konkurence. Uvedli, že se Česká republika stala pro Microsoft "důležitým strategickým trhem".

Čupa mimo jiné dodal, že trh v České republice poroste díky zvyšující se kupní síle obyvatel. Rovněž se domnívá, že Microsoftu v expanzi pomůže stabilní a příznivé ekonomické prostředí, které podle firemní analýzy bude v ČR panovat ještě minimálně po dobu tří let.

Microsoft vidí na českém trhu řadu příležitostí, jak dále rozšířit oblast podnikání. Například dodává, že přestože je v ČR vysoká penetrace mobilních sítí a telefonů, připadá na obyvatelstvo poměrně málo osobních počítačů. V republice panuje také vysoká míra softwarového pirátsví, varuje firma s tím, že hledá nástroje, jak tomuto trendu zabránit.

Podle Čupy je jedním z nástrojů, jak bojovat s piráty, prodej počítačů s předinstalovaným softwarem nebo řada nabídek programů se speciální cenou pro domácího uživatele. S takovýmto přístupem hodlá Microsoft v příštím roce prodávat operační systém Windows Vista a kancelářský balík Office 2007.

Microsoft v ČR uvede herní konzolu Xbox 360

Expandovat však hodlá Microsoft i na poli zábavy. Přibližně po roce a půl, co byla na trh v USA uvedena herní konzole Xbox 360, ji společnost oficiálně představí 3. listopadu i v České republice. Do konce roku pak plánuje pro systém uvést v ČR i přibližně 30 herních titulů. Řadu z nich plánuje firma také lokalizovat do českého jazyka.    

Zástupci Microsoftu se však blíže nechtěli vyjadřovat k multimediálnímu přehrávači Zune. Ten se objeví pravděpodobně ještě do Vánoc na americkém trhu, v České republice snad v průběhu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám