Hlavní obsah

Majitel Facebooku dostal v Irsku pokutu 420 milionů Kč

– Dublin/Menlo Park

Irská Komise pro ochranu dat (DPC) vyměřila americké internetové společnosti Meta Platforms pokutu 17 milionů eur (zhruba 420 milionů Kč) v souvislosti se sérií narušení bezpečnosti osobních údajů v roce 2018. Firma Meta Platforms provozuje sociální síť Facebook.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo sociální sítě Facebook a společnosti Meta

Článek

Podle irského úřadu společnost Meta Platforms nezavedla vhodná technická a organizační opatření, která by jí umožnila snadno prokázat, jakým způsobem chránila data uživatelů z Evropské unie. Porušila tak pravidla Evropské unie na ochranu soukromí, jež jsou známá pod zkratkou GDPR (General Data Protection Regulation).

"Tato pokuta je o postupech při vedení záznamů z roku 2018, které jsme od té doby aktualizovali, a ne o neschopnosti chránit údaje lidí," uvedla firma Meta. "Své povinnosti v rámci GDPR bereme vážně a toto rozhodnutí pečlivě posoudíme, protože naše postupy se dál vyvíjejí," dodala.

Společnost Meta v loňském roce zvýšila čistý zisk o 35 procent na 39,4 miliardy dolarů (890 miliard Kč). Její tržby stouply o 37 procent na téměř 118 miliard dolarů.

Google a Meta čelí vyšetřování. Británii a EK se nelíbí dohoda ohledně reklamy

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám