Hlavní obsah

Letem světem internetem (47. díl) - Máte mánii pro mobily?

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web věnovaný seriálu M*A*S*H, komunitní server o bydlení, zahradě a designu a stránky určené příznivcům mobilního telefonování.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

M*A*S*H 4077

Již během 2. světové války se ukázalo, že je mnohem lepší, když lékaři budou co nejblíže bojišti. V době války v Koreji (25. června 1950 - 27. července 1953) tak vzniklo celkem pět jednotek M*A*S*H (Mobile Army Surgical Hospital - Mobilní vojenská chirurgická nemocnice).

V jedné z nich, označené jako 8055th M*A*S*H sloužil mladý muž jménem Richard Hornberger, autor románu, podle kterého byl natočen film a později vznikl úspěšný televizní seriál.

Seriál se začal natáčet v roce 1972 a v naší televizi se z pochopitelných důvodů objevil mnohem později. Přesto má i u nás tento výborný komediální seriál mnoho příznivců, kteří toho na webu M*A*S*H najdou poměrně dost.

Od základních informací o samotném seriálu (jeho historie, obsah epizod apod.), přes perličky o jednotlivých postavách a ukázkách nezapomenutelných dialogů, až po údaje o představitelích, galerii fotografií a fórum, kde mohou vše probrat s ostatními příznivci seriálu.

"Web vznikl převážně díky zadání školní práce - domluvila jsem se s Romanem Flosslerem, že já jako fanynka seriálu se postarám o obsah a Roman, který chtěl stránek využít k prezentaci své práce, obstará technické záležitosti," odhaluje pozadí vzniku webu jeho spoluautorka Simona Pěničková. 

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (9/10)

Living.cz

Jen málokterý internetový magazín si po několikaletém provozu může dovolit luxus neměnného designu. A právě to se poštěstilo magazínu o bydlení, zahradě a designu, který již od roku 2001 svým návštěvníkům zprostředkovává zajímavé informace ve stále stejné grafice.

Magazín ostatně zůstává konzervativní i co se týče obsahu, který navíc tvoří převážně sami návštěvníci. Kostru webu totiž představují především hojně využívaná diskusní fóra o bydlení a zahradě. Toho jsou si vědomi i autoři magazínu, kteří nechtějí publikovat články za každou cenu, ale dávají přednost vytvoření komunitního webu. Zatím se jim to daří.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (8/10

SEMania

Počátkem dubna letošního roku byl spuštěn web věnující se mobilním telefonům Sony Ericsson. První dvě písmena názvu tedy pochází ze začátečních písmen zmíněné značky. Druhá část názvu autory webu zatím neoficiálně spojuje s jedním z velmi oblíbených webů, věnujícímu se mobilním telefonům, a to magazínu Mobilmania.cz. 

"Pokud budou naše stránky spolehlivě fungovat, tak se oficiálně s Mobilmánií spojíme a budeme dále fungovat pod jejími křídly. Podobnou cestou prošel i jistý web o mobilech Siemens, kdy jeho stránky úspěšně pod známým internetovým magazínem již nějakou dobu působí," naznačuje jeden z cílů Martin Wagner z webu SEMania.

Podobně zaměřených stránek o telefonech Sony Ericsson najdete na internetu více, ale většinou se věnují jen určitému modelu nebo například hrám. SEMania se snaží být všestrannějším webem. Čtenáři by tu měli být informováni o novinkách, nastavení telefonů, vydávány budou také recenze příslušenství nebo her. Nechybí ani rubrika download, kde lze stáhnout velké množství her, aplikací, softwaru nebo návodů. 

.: HODNOCENÍ: grafika (9/10), obsah (7/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám