Hlavní obsah

Laserový monitor tvoří interaktivní 3D obraz

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařízení Heliodisplay, které tento týden představila společnost IO2Technology, vzbudilo obrovský zájem uživatelů. Projektor nasává a mění okolní vzduch, osvětluje jej pomocí laserů a vytváří tak projekci, která jeví iluzi třetího rozměru. Ba co víc - do obrazu se dá vstupovat a interagovat s ním.

Článek

Heliodisplay vyžaduje zdroj videosignálu - neobejde se tedy bez počítače, televize či DVD přehrávače. Současné verze umí vytvořit iluzi 22 či 42-palcového (uhlopříčka 56 a 107 cm) trojrozměrného obrazu.

Přístroj se propojuje standardní VGA přípojkou či klasickým RGB videokabelem. Vybraná zařízení také umožňují interakci uživatele s obrazem, fungují tedy jako virtuální touchscreen.

"Ruka nebo prst pak pracuje jako myš na pracovní ploše monitoru. Žádné speciální rukavice nebo ukazovací zařízení nejsou potřeba. Stejně jako na pracovní ploše tradičního monitoru posouváte rukou kurzor myši, tady k pohybu kurzoru použijte například prst, kterým pohybujete kolem snímku," uvádí společnost na svém webu.

Obraz je kontrastnější s úbytkem okolního světla

"Obraz, který produkuje Heliodisplay, je viditelný v kancelářském prostředí. Stejně jako u počítačových monitorů či televizí i on se zdá jasnější a kontrastnější v potemnělé místnost," dodává výrobce.

Úhel pohledu na vytvořený obraz je podobné jako u pokročilých LCD monitorů. Minimální požadavky zařízení Heliodisplay splňuje již počítač s procesorem Pentium III 400Mhz, 25MB místa na pevném disku, systémem Win2000/XP a USB portem, jímž se přístroj připojí.

"Přestože Heliodisplay používá lasery, výsledný obraz není hologramem," dodali zástupci IO2Technology, jejíž domovská stránka je náporem zvědavých uživatelů přetížena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám