Hlavní obsah

Kabelový internet v únoru zrychlil o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabelový internet, který je nejrychlejším typem internetového připojení v Česku, v únoru proti předchozímu měsíci zrychlil v průměru o desetinu na 31,3 Mbit/s. Meziročně to znamená zvýšení rychlosti o čtvrtinu. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetové kabely (ilustrační foto)

Článek

Připojení po optice zaznamenalo nárůst o čtyři procenta na 27,3 Mbit/s a o pět procent rychlejší byl internet přes pevné linky xDSL s průměrem 9,7 Mbit/s. U xDSL se projevují významné investice společnosti CETIN do pevné sítě.

Mezi mobilními technologiemi bylo v únoru nejrychlejší LTE u Vodafonu s průměrem 28,7 Mbit/s, což je o tři procenta více než v lednu. Druhá O2 si polepšila o 19 procent na 28 Mbit/s, naopak T-Mobile ztratil čtyři procenta na 24,6 Mbit/s.

Bezdrátové připojení wi-fi minulý měsíc stagnovalo na průměru 10,5 Mbit/s. Naměřené rychlosti u jednotlivých poskytovatelů se pohybovaly od zhruba sedmi do 16 Mbit/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám