Hlavní obsah

Izraelská firma plánuje uvést 1TB holo-médium

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zálohovací médium, které pojme přibližně 20 - 40x více dat než Blu-ray kotouč, vyvíjí izraelská společnost Matteris. Systém pracuje na bázi holografického záznamu souborů.

Článek

Matteris je údajně blízko uvedení holografického média, které je podle firemního sdělení složeno ze "zcela jiných látek než běžně používané foto-polymery". Základem "izraelského" holodisku je nano-materiál, který údajně zaručuje vyšší trvanlivost dat než foto-polymery a rovněž dovoluje uložit do média více souborů.

Terabytový kotouč by měl nabízet také solidní přenosové rychlosti. Matteris hovoří o čtecích a zápisových rychlostech rovných jednomu gigabytu za sekundu. Díky tomu by se médium uplatnilo nejen v podnikových datacentrech, ale také v domácích audio-video přístrojích.

Izraelská společnost Matteris byla založena před dvěma lety. Její rozjezd financovala organizace Technion R Foundation's Technology Incubator, která se zabývá podporou firem podnikajících v oblasti ukládání a zálohování dat.

Reklama

Související články

Holo-disk pojme v roce 2009 kolem 1638GB dat

Společnost InPhase se přiblížila datu uvedení finální verze svého holografického ukládacího systému "Tapestry", uvedl ve středu server Toms Hardware....

Výběr článků

Načítám