Hlavní obsah

Hráči se dočkali. Nejlepší ovladač pro PlayStation je už v prodeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se po měsících čekání začal konečně prodávat vylepšený gamepad DualSense Edge, který představuje to nejlepší, co je možné pro konzoli PlayStation 5 zakoupit. Už samotná cenovka nicméně naznačuje, že je novinka určena pro profesionály a velmi náročné uživatele.

Vylepšený ovladač DualSense Edge pro PlayStation 5Video: archív výrobce

 
Článek

Klasický ovladač DualSense se běžně v obchodech nabízí za 1799 Kč. U novinky s přídomkem Edge si musí hráči sáhnout hlouběji do kapsy, zaplatí 5990 Kč. To je v podstatě polovina sumy, za kterou se prodává nejlevnější konzole PlayStation 5 Digital Edition.

DualSense Edge designově vychází ze základního ovladače pro PlayStation 5, proti němu ale nabízí řadu vylepšení.

Například na spodní straně nalezneme další ovládací páčky, kterým můžeme přiřadit různé funkce. To by mělo v praxi usnadnit míření v jednotlivých titulech a celkově zrychlit herní reakce – místo přendávání palce z jednoho tlačítka na druhé totiž budete moci využít více prstů najednou.

Jedna hra, nebo dvě? PlayStation 5 se dá letos sehnat levněji

Hry a herní systémy

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Snadno vyměnitelná je celá analogová část ovladače, a to včetně analogových páček. Pro ně naleznete hned v základním balení tři různé typy nástavců, díky čemuž si budete moci upravit jejich výšku. Novinkou jsou také posuvníky, kterými půjde zkrátit dráhu triggeru, čímž docílíte rychlejší reakce.

Všem tlačítkům je možné namapovat jiné funkce, případně je zcela deaktivovat. Vhod může přijít také možnost nastavení mrtvých zón u páček. Konfigurace se přitom ukládají do různých profilů, takže v jednotlivých titulech je můžete snadno přepínat.

Foto: archív výrobce

DualSense Edge

Foto: archiv výrobce

Ovladač DualSense

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám