Hlavní obsah

Ve hře Fortnite se dá podvádět. Tvůrci kvůli tomu podali žaloby

Novinky, ort

Až u soudu bude mít dohru podvádění ve hře Fortnite, která patří k nejpopulárnějším on-line titulům současnosti. Tvůrci totiž podali žalobu na dva vlivné youtubery, kteří lidem radili, jak mohou v tomto titulu dosáhnout lepších výsledků, aniž by se museli kdovíjak snažit.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Společnost Epic Games, která stojí za titulem Fortnite, se dlouhodobě snaží podvádění ve svých hrách zamezit. Dělají to koneckonců všechny velké herní domy, neboť nejrůznější cheaty velmi znevýhodňují poctivé hráče.

Právě proto se vedení společnosti Epic Games nyní rozhodlo podat žaloby na youtubery, kteří ve svých videích lidem radí, jak si hraní ulehčit. Konkrétně se před soudce postaví Colton Conter a Brandon Lucas, oba mají dohromady bezmála dva milióny odběratelů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Například Lucas kromě videí nabízí lidem ke koupi za 200 dolarů (4500 Kč) speciálního aimbota, který dokáže automaticky zaměřovat nepřítele ve Fortnitu, aby to nemusel dělat hráč. Díky tomu se prakticky nikdy nestane, že by nebyl nepřítel zasažen, a to ani na opravdu velké vzdálenosti.

Zda jsou podobné vylepšováky ve hře dovolené, či nikoliv, bude rozhodovat až soud.

Fortnite je zadarmo

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Fortnite je k dispozici pro všechny platformy zadarmo. Hráči si mohou, stejně jako v dalších bezplatných titulech, připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Podle posledních zveřejněných údajů hraje Fortnite každý měsíc více než 78 miliónů hráčů. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám