Hlavní obsah

Tvůrce populární hry Candy Crush si jde na burzu pro deset miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost King Digital Entertainment, tvůrce populární hry Candy Crush Saga, se chystá vstoupit na burzu. Od primární emise akcií si slibuje až 500 miliónů dolarů (9,9 miliardy Kč). Informoval o tom ve středu zpravodajský server BBC a agentura Reuters.

Foto: archiv tvůrců

Hra Candy Crush

Článek

Výrobce her pro mobilní telefony a počítačové tablety King Digital Entertainment podal příslušnou žádost k americké Komisi pro cenné papíry a burzy tajně loni v září.

Úpis akcií se má uskutečnit na newyorské burze NYSE, napsal server BBC. Počet a cena akcií ale prý ještě musejí být potvrzeny.

King Digital Entertainment má sídlo v Dublinu. Její vlajkový produkt, hra Candy Crush Saga, se loni podle BBC stal nejstahovanější aplikací. Zároveň byla tato hra v uplynulém roce nejvýdělečnější aplikací na telefonech iPhone a tabletech iPad, napsal server BBC už loni v prosinci.

Podle dřívějších odhadů společnosti Appdata na svých uživatelích po celém světě vydělává odhadem 610 000 liber denně (20,3 miliónu Kč). Hra se dá stáhnout zdarma a nabízí možnost zaplatit si pomoc, která hráči umožní projít složitějšími úrovněmi, napsal tehdy server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám