Hlavní obsah

RECENZE: The Last of Us Part II Remastered. Návrat jedné z nejlepších her s výbornými doplňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série The Last of Us patří k tomu nejlepšímu, co mohou hráči na svých obrazovkách prožít. Za to mluví i nespočet cen, které oba díly získaly. Nyní vychází remasterovaná verze pro konzoli PlayStation 5 a společně s ní přichází i dodatečný obsah.

Upoutávka na herní režim Není návratu z The Last of Us Part 2 RemasteredVideo: Playstation Česko

 
Článek

O příběhu a hratelnosti jsme zevrubně psali v naší rozsáhlé recenzi. Zde se nic nemění, proto se zaměříme na dodatečný obsah, na který se mimo příběhovou část mohou hráči těšit. Vývojáři si totiž vzali lopaty a vykopali pozůstatky z vývoje druhého dějství.

Jedná se o tzv. Zapomenuté úrovně (Lost Levels), což jsou herní pasáže, které se do finální hry z nějakého důvodu nedostaly.

Úrovně tak jsou nedodělané, ale zároveň jsou okomentované samotnými vývojáři, kde vysvětlují, proč právě tyto pasáže z finálního produktu vystřihli. Úrovně jsou pouze tři a zvídavému hráči zaberou zhruba půl hodiny.

Nejsilnější herní zážitek této generace. Pokračování The Last of Us to opět dokázalo

Hry a herní systémy

Hlavním lákadlem je herní režim Není návratu (No Return). V něm má hráč pouze jeden pokus na průchod několika herními úrovněmi, kde se náhodně vygenerují úkoly, výzvy, a hlavně vlny protivníků.

Po každé úrovni je hráč navrácen do skrýše, kde si doplní a vylepší zásoby nebo své schopnosti.

Upoutávka na hru The Last of Us Part 2 RemasteredVideo: Playstation

Po úžasném bezplatném vylepšení s podobným režimem do God of War Ragnarök zde zamrzí absence příběhové linky. To ale neupírá nic ze zábavnosti, protože soubojový systém se vývojářům povedl na jedničku s hvězdičkou, a tak je to jen malá kaňka na jinak výborném dodatečném obsahu.

To nejzajímavější ale hráči najdou v komentáři tvůrců při hraní původního příběhu The Last of Us Part 2. Protože hra staví hlavně na příběhu, dodatečný komentář, proč se tvůrci rozhodli tak či onak, je nesmírně vzácný vhled nejen do herního vývoje, ale i do toho scenáristického.

Samozřejmě se mohou hráči těšit také na drobná vylepšení, která těží z novější generace herní konzole. Nechybí tak nativní 4K rozlišení, případně stabilních 60 snímků za vteřinu při rozlišení 1440p. Další samozřejmostí jsou rychlejší nahrávací časy, rozšířená podpora herního ovladače DualSense a další menší dodatky. Například rozšířená minihra na kytaru, nebo režim pro rychlý průchod hrou.

Pro koho je vlastně remaster čtyři roky starého titulu? Primárně pro nováčky, kteří se setkali se sérií až díky remasteru první části, a hlavně pro fanoušky. Na ty totiž nejvíc cílí dodatečný obsah.

The Last of Us Part 2 je povinností a remasterovaná verze je tou „definitivní“, která nabízí nejen novinky, ale také zapracované maličkosti, které v průběhu měsíců dostala původní verze hry.

The Last of Us Part 2 Remastered vyšlo exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. Obsahuje českou lokalizaci formou textů a titulků.

HODNOCENÍ: 10/10

RECENZE: The Last of Us Part 1 oživuje jeden z nejlepších herních zážitků, který kdy vyšel

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám