Hlavní obsah

První ochutnávka je na spadnutí. GTA 6 se ukáže již tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vývojáři ze studia Rockstar Games už minulý měsíc slíbili, že první upoutávka na nový díl z městské akce Grand Theft Auto vyjde „zkraje prosince“. Nyní konečně upřesnili, že se tak stane ještě tento týden. Na co přesně se můžeme těšit?

Foto: archív tvůrců

Takto by podle dřívějších úniků mělo vypadat GTA 6.

Článek

Příchod GTA 6 je očekáván několik dlouhých měsíců. O první ochutnávce se však tvůrci rozpovídali teprve v uplynulých týdnech.

„S velkou radostí vám můžeme oznámit, že začátkem prosince zveřejníme první upoutávku na příští Grand Theft Auto. Těšíme se, až budeme moci sdílet další detaily,“ prohlásil zkraje listopadu prezident Rockstar Games Sam Houser bez bližších podrobností.

Teprve s příchodem prosince ale zástupci studia Rockstar Games upřesnili, že první videoukázka se objeví v úterý 5. prosince, a to přesně v 15:00 středoevropského času. Díky tomu bychom se konečně měli dozvědět, jaký bude hlavní děj nové městské akce s obrovským otevřeným světem, jejíž předchůdce byl jednou z neprodávanějších videoher všech dob.

Nejkontroverznější hra všech dob: GTA V je brutální, urážlivé a neskutečně zábavné

Hry a herní systémy

Zda nám tvůrci naservírují rovnou i přesné datum vydání a další detaily, je však zatím ve hvězdách. Jisté je nicméně to, že velký kus skládačky by se měl už druhý den tohoto pracovního a školního týdne skutečně odkrýt.

Co přinese GTA 6?

Podle dosavadních úniků a spekulací bude hlavní příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo, obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat až na samý vrchol drogové mafie.

Poprvé v historii celé série bychom se měli dočkat také ženy coby jedné z hlavních postav. Mužský představitel chybět rovněž nebude. Připomeňme, že v pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Foto: archív tvůrců

Poprvé bychom se měli dočkat ženy v hlavní roli.

Příběh se bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA 6 mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Zda tvůrci opět dokážou posunout laťku her v otevřeném světě, nebo nikoliv, se hráči dozvědí patrně již velmi brzy. Očekává se, že novinka bude určena pro herní konzole Playstation 5, Xbox One Series S/X a samozřejmě také pro PC.

Práce na GTA 6 jsou v plném proudu. Vývoj začal už v roce 2015

Hry a herní systémy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Počítačové hry Rockstar

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám