Hlavní obsah

Prodeje PlayStationu 5 odstartují za týden. Češi si počkají déle

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za týden – ve čtvrtek 12. listopadu – odstartuje prodej dvou nových PlayStationů s číslovkou pět v názvu. Platí to nicméně jen pro vybrané státy, do Česka a zbytku světa dorazí konzole nové generace od společnosti Sony až o týden později. Už nyní je však jasné, že se na všechny zájemce nedostane. Lidé, kteří nestihli konzole koupit v rámci předobjednávky, si počkají až do příštího roku.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Celá řada tuzemských obchodů informovala své zákazníky již v září krátce po startu předobjednávek, že poptávka překonala nabídku. Tedy jinými slovy – konzole se rozebraly tak rychle, že při listopadové premiéře je už žádný z obchodníků pravděpodobně nenabídne.

Při snaze o objednání nyní už ti serióznější prodejci své zákazníky informují, že jim konzole dodají až v únoru příštího roku.

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Hardware

Přesně to ale hraje do karet překupníkům, kteří stihli udělat předobjednávky již během září. Nabízejí přenechání objednávky hned při startu prodeje za mnohatisícový příplatek – neváhají si přitom říct klidně i o 20 000 Kč.

A podle ohlasů na sociálních sítích i nejrůznějších bazarech a aukčních portálech lidé skutečně neváhají takové sumy za nedostatkové zboží zaplatit.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense

Dvě různá provedení

Sluší se připomenout, že PlayStation 5 se bude nabízet ve dvou provedeních. Standardní PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Podnikavci nyní nabízí pro dychtivé hráče přenechání vlastních rezervací za „manipulační poplatek“. Pokud jim lidé k ceně konzole přidají zpravidla tři až šest tisíc korun, konzole bude jejich. V některých případech ale chtějí dokonce ještě více peněz. Není tak problém narazit na nabídky pohybující se okolo 20 000 Kč.

Zda někdo skutečně za takovouto sumu PlayStation 5 koupí, je otázkou. Na druhou stranu zoufalí rodiče shánějící konzoli pod vánoční stromek pravděpodobně budou ochotni připlatit. Další várka konzolí totiž dorazí do tuzemských obchodů až příští rok.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám