Hlavní obsah

Řidič kamionu se vymočil do sladu, který přivezl do světoznámého pivovaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská policie zatkla řidiče, který do známého pivovaru Tsingtao přivezl slad a přímo na ložné ploše svého kamionu se do něj vymočil. Incident se odehrál ve východočínském městě Pingdu, kde má Tsingtao jeden ze svých 60 závodů.

Řidič kamionu močí do sladu, který přivezl ve svém kamionuVideo: AP

 
Článek

Řidič se nejprve dostal do sporu s pracovníkem pivovaru ohledně vyčištění ložné plochy od zbytků sladu, které na autě ještě zůstaly. Poté vylezl nahoru a vykonal malou potřebu, aniž by ovšem tušil, že jej zmíněný zaměstnanec natáčí na mobil. Ten pak záznam zveřejnil na sociálních sítích, což vyvolalo poprask a vedení společnosti Tsingtao se muselo omlouvat.

Podle listu China Daily firma „uznala mezery v řízení a zavázala se zavést opatření ke standardizaci výrobního procesu a zlepšení personálního řízení, aby se zabránilo opakování takových incidentů“.

„Společnost zavedla přísný systém kontroly kvality tím, že pro přepravu surovin už používá plně uzavřená sklápěcí vozidla, aby se zabránilo kontaktu mezi lidmi a přísadami,“ stojí v prohlášení.

Pivovar současně ujistil, že celá šarže sladu inkriminovaného kamionu byla zapečetěna a pod dohledem zlikvidována, aby existovala záruka, že se nedostane do výroby. Řidič si mezitím vyslechl obvinění z poškozování majetku.

Incident se také projevil poklesem cen akcií státní firmy Tsingtao na burzách v Šanghaji a Hongkongu o 2,25 procenta resp. 1,21 procenta.

Tsingtao je druhým největším čínským pivovarem s 15procentním podílem na domácím trhu. Na vývozu čínského piva do zahraničí se ale podílí jednou polovinou. Pivovar založili v roce 1903 němečtí osadníci.

Hosté belgického ministra pomočili auto policistů, kteří se starají o jeho bezpečnost

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám