Hlavní obsah

Metaverse i herní software. AppLovin nabízí za Unity miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Společnost zabývající se herním softwarem AppLovin Corp. učinila nabídku na koupi konkurenční firmy Unity Software za 17,54 miliardy USD (420,2 miliardy Kč). AppLovin tak chce využít rostoucí poptávku po trojrozměrných hrách, oznámili zástupci firmy v prohlášení.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

 
Článek

Obě společnosti vyrábějí software používaný k tvorbě videoher. Herní software se také rozšiřuje o nové technologie, jako je tzv. metaverse, tedy virtuální svět.

Software Unity se používal při tvorbě některých nejhranějších her, jako Call of Duty: Mobile nebo Pokémon Go. AppLovin poskytuje vývojářům pomoc při růstu a získávání peněz z jejich aplikací.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Očekává se zpomalení trhu

AppLovin nabízí za jednu akcii Unity 58,85 dolaru. Ve srovnání s pondělní závěrečnou cenou Unity to představuje zisk 18 procent.

Podle navrhované dohody by Unity po dokončení transakce měla vlastnit 55 procent akcií sloučené společnosti. Na hlasování by měla mít podíl 49 procent.

Firma AppLovin, kterou podporuje investiční skupina KKR, vstoupila loni na burzu. Firma vydělala na nárůstu poptávky po videohrách od lidí, kteří v době pandemie nemoci covid-19 byli nuceni zůstat doma. Nabídka na převzetí Unity však přichází v době, kdy vývojáři her a výrobci herních konzolí varují před zpomalením v tomto sektoru, protože vysoká inflace a zmírnění koronavirových restrikcí přiměly lidi opět se obrátit k venkovním aktivitám, uvedla agentura Reuters.

Závody v dobývání virtuálního vesmíru

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám