Hlavní obsah

Další miliardová akvizice herního světa. Sony kupuje vývojáře Bungie

Tokio/Washington

Společnost Sony Interactive Entertainment, kterou vlastní nadnárodní konglomerát Sony Group, kupuje za 3,6 miliardy dolarů (bezmála 78 miliard Kč) amerického herního vývojáře Bungie. Firmy to uvedly ve svém sdělení. Za tento měsíc je to třetí velká akvizice v tomto sektoru, který se rychle konsoliduje.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Společnost Bungie sídlí ve městě Bellevue v americkém státě Washington. Z její dílny pochází mimo jiné série videoher Halo. Jako soukromá společnost vznikla v roce 2007, kdy se oddělila od Microsoftu.

Trh videoher by letos mohl pokořit dosavadní rekord. V akvizicích, financování a veřejných úpisech akcií (IPO) by mohl dosáhnout rekordních 150 miliard dolarů (3,3 bilionu Kč), uvádí zpráva investiční společnosti Drake Star Partners.

Metaverse láká také Microsoft. I proto se odhodlal k miliardové herní akvizici

Hry a herní systémy

Microsoft utratí 1,5 bilionu korun

Hned v prvních letošních týdnech k tomu přispěla společnost Microsoft, když oznámila, že za studio Activision Blizzard zaplatí 68,7 miliardy dolarů (zhruba 1,5 bilionu korun).

Po úspěšném dokončení celého obchodu by se měl americký softwarový gigant proměnit v třetí největší herní firmu na světě, alespoň tedy co se tržeb týče. Zařadí se tak těsně za společnosti Tencent a Sony. Obchod ale musí ještě posvětit regulační orgány.

Americký softwarový gigant se tak nově stane majitelem celé řady zvučných jmen herního světa – zmiňme alespoň Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot a StarCraft.

Trh videoher letos pokoří v akvizicích rekord, odhadují investoři

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám