Hlavní obsah

Konec prázdnin se nestihne. Mafia: Definitive Edition vyjde později

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči, kteří těšili na brzké vydání titulu Mafia: Definitive Edition, si budou muset počkat na premiéru déle. Tvůrci ze studia Hangar 13 společně s distributorem 2K Games informovali, že se vydání zdrží zhruba o měsíc.

Upoutávka na hru Mafia – Definitive EditionVideo: archív tvůrců

 
Článek

Podle původních plánů měla Mafia: Definitive Edition vyjít 28. srpna, a to pro televizní konzole PlayStation 4, Xbox One a také pro PC. V řadě internetových obchodů je možné dokonce již narazit na předobjednávky za 1149 Kč.

Remake kultovní české hry se ale nyní odsouvá na 25. září. „Ačkoliv jsme hru původně chtěli vydat o měsíc dřív, čili 28. srpna, dotáhnout všechno do konce včas na datum premiéry začalo být kvůli probíhající globální pandemii covid-19 čím dál náročnější a my v žádném případě nechceme ohrozit kvalitu zážitku,“ uvedli tvůrci s distributorem ve společném prohlášení.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia: Definitive Edition

„Tento projekt byl pro nás od začátku koníčkem. Řada našich vývojářů pomáhala vytvořit původní hru Mafia a my všichni jsme se zavázali, že vytvoříme aktualizovaný zážitek, který bude té nadčasové klasice dělat čest. Vážíme si vaší trpělivosti a pochopení, zatímco se snažíme udělat ze hry Mafia: Definitive Edition co možná nejlepší zážitek pro všechny naše fanoušky po celém světě,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Mafia: Definitive Edition vypráví o příběhu Tommyho Angela, tvrdě pracujícího taxikáře, který se snaží protloukat americkým městem Lost Heaven kolem roku 1930. Jedné osudové noci se Tommy nechtěně zaplete s italskou mafií, která mu ukáže život plný odměn tak vysokých, že je nedokáže ignorovat.

Hrát budeme s robotickým parťákem, naznačuje patent Sony

Hardware

Stane se tak součástí brutálního světa organizovaného zločinu a vykonává kšefty pro organizaci Dona Salieriho, která válčí s krutou zločineckou rodinou Morello. Jako Tommy si budete muset udělat jméno ve zrádném podsvětí Lost Heaven, kde není všechno tak, jak se zdá – včetně toho, kdo jsou doopravdy vaši přátelé a nepřátelé.

Mafia: Definitive Edition není jen přímý port původní hry Mafia na moderní platformy, je to věrný remake, který obohacuje klasiku z roku 2002 v každém směru. A to ať už se bavíme o grafické stránce hry ve vysokém rozlišení 4K či o originálním hudebním doprovodu s původními nahrávkami, které jsou typické pro dobu organizovaného zločinu v Americe 30. let 20. století.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia: Definitive Edition

Fanoušci se mohou těšit také na živoucí filmové předěly, které je budou postupně provázet celým dějem hry. Tommyho poutavý příběh je věrně zachycen a rozšířen a nabízí vhled do postav, do kterých jsme v původní hře jen nakoukli.

Tvůrci se netají také tím, že výrazně vylepšili celkovou hratelnost tohoto legendárního titulu, díky tomu by měl zabavit nováčky i fanoušky staré školy. Lost Heaven bylo značně rozšířeno, přibyly navíc motorky a celá řada dalších vychytávek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia: Definitive Edition

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám