Hlavní obsah

Znovu oživili slavnou hru. Nabídnou ji zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje tisíciletí Češi vytvořili hru Bulánci. Nápad s vraždícími polštáři tehdy hráče naprosto očaroval. Když se předloni rozhodli tvůrci zašlou slávu oprášit a vydat novou verzi hry, vyvolali bez nadsázky vlnu nadšení. Hráči jim na dokončení poslali miliony korun. Tvůrci ze studia SleepTeam se však nyní rozhodli, že nabídnou Bulánky 2.0 zadarmo.

Herní ukázka z titulu Bulánci 2.0Video: archív tvůrců

 
Článek

Psal se rok 2021, tehdy studio SleepTeam oznámilo práce na nových Buláncích. „Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika v novém povlečení, ale přineseme i řadu novinek a vylepšení. Vy, kteří jste si oblíbili multiplayer, se máte na co těšit! Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své,“ lákali tehdy tvůrci.

Hráče přitom požádali prostřednictvím crowdfundingové kampaně o finanční pomoc, aby mohli hru dokončit. Už tehdy se ukázalo, že Bulánci 2.0 budou naprostý hit.

Původně totiž tvůrci potřebovali na dokončení hry pouze 500 000 korun, hráči jim ale nakonec poslali rekordních 7 308 770 Kč, přičemž dohromady přispělo 8541 lidí. Žádný projekt na Startovači do té doby nebyl úspěšnější.

Chtěli 500 000 Kč, dostali 7,3 milionu korun. Tvůrci Bulánků můžou slavit

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Nové zbraně i minihry

Díky vybrání většího obnosu tvůrci slíbili, že do hry přidají daleko více obsahu – například nové zbraně, arény, fotbalovou minihru a další vylepšení. Tvůrci se navíc zavázali, že vytvoří vesmírný level imitující stav beztíže.

Každý, kdo přispěl částkou alespoň 400 Kč, získal v roce 2022 plnou verzi Bulánků 2.0 zadarmo. Prakticky za totožnou sumu se prodává druhá verze Bulánků i nyní.

Tvůrci se však rozhodli, že již příští měsíc zcela změní herní koncept a tento titul budou nabízet zadarmo, aby oslovili ještě větší skupinu hráčů. Stahovat hru zadarmo bude možné už od 1. září, byť půjde jen o omezenou verzi. Některé funkce nechají tvůrci zpřístupněné až v placených přídavcích. I tak ale půjde o zajímavou vstupenku do světa vraždících polštářů.

Bonusový obsah

„Zkrátka ale nepřijdou ani ti, kteří si Bulánky na Steamu zakoupili nebo do 31. srpna ještě zakoupí. Jako bezplatný bonus totiž obdrží veškerý oznámený obsah, který do hry vyjde – a rozhodně ho nebude málo,“ stojí v oficiálním prohlášení českého studia SleepTeam.

Garance dalších bonusů se přitom týká i podporovatelů ze Startovače a ti se pole tvůrců mohou těšit i na speciální bulánčí skin. „Budou mít také exkluzivní přístup k zatím nevydanému obsahu a spoustu dalších výhod. Navíc už od nás do svých e-mailových schránek obdrželi klíče na Steam k již vydaným balíčkům,“ podotkl Jan Zmeškal ze studia SleepTeam.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Slavné české videohry lákají i po letech

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Budoucnost herních konzolí

Na trhu je celá řada herních konzolí, o nadvládu nad světem modelů určených k televizi ale soupeří v podstatě jen tři giganti – Microsoft, Sony a Nintendo....

Výběr článků

Načítám