Hlavní obsah

Nvidia hlásí vyprodáno. Hráči vzali on-line platformu útokem

Novinky, mif

Od poloviny února nabízí společnost Nvidia svoje cloudové hraní, které dovoluje hrát oblíbené tituly i na velmi pomalých počítačích, komukoliv. Zájem o novinku je nicméně v době pandemie tak obrovský, že největší výrobce grafik na světě musel obrazně řečeno „zavřít krám“.

Foto: archiv tvůrců

Služba GeForce Now je dostupná na celé řadě zařízení.

Článek

Nvidia nabízí hraní on-line – tedy službu GeForce Now – ve dvou verzích, zdarma a za cenu 139 Kč měsíčně. Ta bezplatná však nabízí pouze jednohodinovou herní relaci, zatímco Founders edice neomezený přístup. S ohledem na nízkou pořizovací cenu vzali hráči, kteří se v době karantény musí doma nějak zabavit, nabídku doslova útokem.

Už koncem března tak museli tvůrci oznámit, že mají zcela vyprodané sloty. Ani po dvou týdnech se je však nepodařilo navýšit a v tuto chvíli tak není vůbec jasné, kdy si budou moci další hráči službu zaplatit.

Moderní hry fungují i na pomalých PC

Testy

Výkonné PC není potřeba

Využívat GeForce Now může prakticky jakýkoliv majitel PC či macu, hrát je ale možné také na televizorech s připojenou konzolí Shield či na chytrém telefonu s platformou Android.

Tvůrci totiž tvrdí, že se jim celou službu podařilo vyladit tak, aby uživatelé nepoznali rozdíl mezi hraním na PC a v cloudu. Místo kupování nových součástek tak lidé mohou využít sílu cloudu, tedy výpočetní výkon na serveru – výkonný počítač není potřeba. Ihned po přihlášení se uživatelé mohou okamžitě připojit ke svým knihovnám v mnoha populárních herních obchodech a prostřednictvím internetu hrát prakticky jakýkoliv titul. Podporováno jich je již více než tisíc.

Zástupci podniku při otevření služby všem uživatelům prohlásili, že „jde o první herní PC, u kterého odpadá starost o upgrady“. Aktualizace her, patche a Game Ready ovladače se stahují a instalují automaticky, takže jsou hráči vždy pouhý zlomek okamžiku od svých oblíbených her. Logicky jedinou podmínkou je dostatečně rychlé internetové připojení, podle zkušeností uživatelů je potřeba alespoň rychlost 30 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Související články

Hry na PlayStation se budou stahovat pomaleji

Lidé si v době omezeného pohybu krátí čas v domácnostech nejrůznějšími způsoby, například sledováním videí na internetu a hraní her. To ale neúměrně zatěžuje...

Výběr článků

Načítám