Hlavní obsah

Hraní i na starých počítačích. Nvidia láká na cloudový gaming

Novinky, rim

Náročnost her je rok od roku vyšší, tvůrci totiž přináší detailnější a propracovanější grafiku, která si žádá pořádnou dávku výkonu. Hráči kvůli tomu musí v nemalé míře sahat pravidelně každých pár let do svých peněženek. Přítrž se tomu bude snažit udělat společnost Nvidia s cloudovým gamingem, svou službu GeForce Now totiž největší výrobce grafických karet na světě otevřel všem uživatelům.

Foto: archiv tvůrců

Služba GeForce Now je dostupná na celé řadě zařízení.

Článek

Služba GeForce Now byla doposud zpřístupněna jen vybraným uživatelům, kteří získali po registraci pozvánku. Výrobce to zdůvodňoval tím, že čekací listina je dána omezenými kapacitami serverů Nvidie a že celý projekt běží zatím jen v pilotním režimu.

Nyní však podle všeho nastal čas situaci změnit, využívat tak GeForce Now může prakticky jakýkoliv majitel PC či Macu, hrát je ale možné také na televizorech s připojenou konzolí Shield či na chytrém telefon s platformou Android.

Cloudové služby táhnou. Zisk Microsoftu vzrostl o více než třetinu

Internet a PC

Tvůrci totiž tvrdí, že se jim celou službu podařilo vyladit tak, aby uživatelé nepoznali rozdíl mezi hraním na PC a v cloudu. Místo kupování nových součástek tak lidé mohou využít sílu cloudu, tedy výpočetní výkon na serveru – výkonný počítač není potřeba. Ihned po přihlášení se uživatelé mohou okamžitě připojit ke svým knihovnám v mnoha populárních herních obchodech a prostřednictvím internetu hrát prakticky jakýkoliv titul. Podporováno jich je již více než tisíc.

Zástupci podniku při otevření služby všem uživatelům prohlásili, že „jde o první herní PC, u kterého odpadá starost o upgrady“. Aktualizace her, patche a Game Ready ovladače se stahují a instalují automaticky, takže jsou hráči vždy pouhý zlomek okamžiku od svých oblíbených her. Logicky jedinou podmínkou je dostatečně rychlé internetové připojení, podle zkušeností uživatelů je potřeba alespoň rychlost 30 Mbit/s.

Případní zájemci musí počítat pochopitelně také s tím, že služba je zpoplatněná. Hraní v cloudu od Nvidie je vyjde na 139 Kč měsíčně. Nutné je ale koupit licenci na celý rok, která tedy stojí 1668 Kč. Prvních 90 dní nicméně nabízí výrobce na zkoušku zadarmo.

Foto: archív výrobce

Televizní konzole Nvidia Shield

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám