Hlavní obsah

HRA: Wild Wild Web - divoké hrátky s kuličkami

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavá logická hra vždycky potěší. Když jsou jako její tvůrci uvedení lidé z týmu Experimental Gameplay, který stojí například za povedenou Tower of Goo, o kvalitu bude určitě dobře postaráno.

Článek

Je asi zbytečné opakovat, že u logických her je alfou i omegou všeho dobrý nápad. Na zpracování pak záleží až v druhé řadě. I když je zde patrná jistá inspirace a to konkrétně zmiňovanou Tower of Goo, cíl hry bude tentokrát úplně jiný.

Základem všeho jsou opět kuličky pohupující se na krátkých spojnicích. Všechny se neustále trochu pohybují, kmitají kolem rovnovážné polohy a celé to působí velice zajímavě. Na rozdíl od Tower of Goo jsou navíc barevné, ale hlavně se pohupují u horního okraje hrací plochy. A teď už k vašemu úkolu - úplně dole je malé dělo, kterým do konstrukce nahoře zamíříte a vystřelíte. Pokud se vám podaří zasáhnout stejnou barvu, jakou máte dole ukázánu, zasažený míček zmizí stejně tak jako na něj navazující spojnice. Odpadnout dolů pak může značná část konstrukce. Toho můžete dosáhnout tak, že se budete snažit zasáhnout kuličky v horní části odrazem od horního okraje.

A to je zhruba všechno - jako Tower of Goo to zábavné není, ale originální nápad dokáže zaujmout aspoň na pár okamžiků.

DOWNLOAD, homepage, 3.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Mr. Pratt 2 - pohodová plošinovka

Představte si, že se jako vysloužilý učitel chemie probudíte ve svém obrovském domě, který je najednou obsazen milióny nestvůr. Dobré, ne?

HRA: Harrier Strike - s hlavou v nebesích

Otázka leteckých bitev je stále živá, neuplyne měsíc, abyste nemuseli zasednout do své supermoderní stíhačky a nevydali se do boje proti hrozivým hordám...

Výběr článků

Načítám