Hlavní obsah

HRA: Castle Defender - braňte hrad!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bránit se je daleko těžší než útočit. A co teprve, když nemáte bránit jen sami sebe, ale rovnou celý hrad ve vyváženém mixu strategie a akce, jaká na vás dnes čeká.

Článek

I když grafické vzezření vypadá docela nezáživně, nenechte se zmást, skrývá se za ním docela povedená záležitost. Zvláště proto, že zdařile kombinuje strategickou a akční část, takže není monotónní a jen tak nezačne nudit, jak se to stává u jiných podobných her.

Jak už název napovídá, vaším jediným úkolem bude bránit hrad. Ten se nalézá ve středu jakési pomyslné šachovnice. Na tu nejdříve rozmístíte obranné prvky: buďto pasivní (různé příkopy, zátarasy), nebo aktivní jako jsou děla a podobně. Zbytek peněz můžete ještě investovat do vylepšení budovy anebo na výzkum nových a lepších obranných prostředků.

Pak už jen čekáte, jak bude probíhat útok. Sice se obrany sami neúčastníte, ale musíte dobře sledovat průběh bojů a posilovat struktury tam, kde je to potřeba, což bývá někdy docela akční.

I když to vypadá podle popisu jednoduše a nudně, bohaté možnosti a variabilita vás u počítače udrží docela dlouho.

DOWNLOAD, homepage, 10.5 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Run a War - jeden na jednoho

Ve středověku se bojovalo čestně - bez palných zbraní, vždy muž proti muži. Něco podobného si můžete vyzkoušet v dnešní hře.

HRA: Robocop 2D 2 - Robocop vs. Terminator

Máte chuť na pořádnou plošinovku? Na takovou, kde v roli neohroženého robota zničíte vše, co vám přijde pod ruku? Pak neváhejte ani chvíli, přistupte blíže,...

HRA: Widelands - precizní strategie

Hráli jste někdy Settlers a líbili se vám? Pak byste rozhodně neměli minout jejich freewarovou předělávku, která originál v mnohém předčí.

Výběr článků

Načítám