Hlavní obsah

HRA: Atomix 2004 - logika s atomy

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro fandy všech logických her, kde se nemusíte za ničím honit, ale spíše si vše nejdříve promyslet, abyste pak několika ďábelsky geniálními tahy ukončili celou úroveň, je určen tento titul, v němž je vaším hlavním úkolem sestavovat z atomů molekuly.

Článek

Vzpomeňte si na hodiny chemie na střední škole, zvláště pak na pasáže o organice. Obvyklou zábavou bylo kreslení vzorců podle názvů nebo naopak pojmenovávání nejrůznějších řetězců. Vždy stačilo pár uhlíků do základu, k němuž se dále obvykle navazoval vodík a jiné prvky.

Teď tu máme něco podobného, ovšem mnohem zábavnějšího. V rohu obrazovky vidíte, jakou sloučeninu máte poskládat a o to se také v hlavním okně aplikace budete následně snažit.

Hlavní problém spočívá v tom, že s jednotlivými částmi lze pohybovat pouze ode zdi ke zdi a nelze je zastavit uprostřed jejich pouti. A hned zkraje se k tomu přidají takové zákeřnosti, jako jsou například stěny, které prvek odrážejí zpátky anebo se vlivem nárazu posunují. V dalších úrovních pak ze hry dělají tuhý logický oříšek na spoustu večerů vestavěné teleporty a explodující miny. 

Co jediné bych aplikaci vytknul, je časový limit na každou úroveň, který vás zbytečně stresuje. 

DOWNLOAD, homepage, 4 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Essence Child - brilantní logika

Dobrých logických her není nikdy dost - pokud si totéž myslíte i vy, pak rozhodně pokračujte ve čtení, protože je tu povedená logická hra ve stylu ANTZ....

HRA: Iter Vehemens ad Necem - Nethack se vrací?

Pamatujete ještě na podivně vyhlížející ASCII hru, kde hlavního hrdinu i celý jeho svět tvořily pouze ASCII znaky, která se jmenovala Nehack? Teď tu máme něco...

HRA: Block - kvalitní Arkanoid

I když lze na internetu nalézt stovky a možná i tisíce klonů Arkanoidu, vždy se najde nějaký, který příjemně překvapí ať už originálním nápadem, nebo kvalitním...

Výběr článků

Načítám