Hlavní obsah

HRA: Block - kvalitní Arkanoid

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když lze na internetu nalézt stovky a možná i tisíce klonů Arkanoidu, vždy se najde nějaký, který příjemně překvapí ať už originálním nápadem, nebo kvalitním zpracováním. Kousek od každého má i záležitost s názvem Block, a proto byste si ji neměli nechat ujít.

Článek

Hra pochází z Asie, ale nebojte se, tentokrát vás nebudu poučovat o tom, jak se používají klávesy Y a X, protože k ovládání stačí pouze myš. Pohybem určujete pozici plošinky, levé tlačítko slouží pro vertikální pohyb, kterým můžete kuličce udělit vyšší rychlost a pravé pro započetí hry.

Zajímavé je i zpracování. Kostičky mají výrazné neónové barvy a nalézají se na bílém pozadí, takže to vypadá docela zajímavě. Mě osobně ale tato kombinace přišla docela namáhavá pro oči.

Bonusy a downgrady, které z rozbitých kostek vypadávají, nejsou nijak originální a většinou spočívají v zmenšování nebo zvětšování destičky nebo kuličky a ve změně její rychlosti.

O designu úrovní lze však říci, že je celkem povedený. Můžou za to zejména kostky, z nichž po rozbití vypadne další kulička. Když se jich pak naskládá pár nad sebe, vznikne na hrací ploše pěkný zmatek, který ale efektně vypadá a celá úroveň je tak hotová v okamžiku.

Celkově je Block velice akční hra. Kulička se pohybuje docela rychle a stejně tak i destička, jejíž ovládání je naštěstí přesné.

DOWNLOAD, homepage, 0.08 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Hacky Sack Game - cool zábava

Zdálo se, že v simulování sportovních disciplin jsme už v počítačových hrách viděli všechno. Ale není to pravda - dnes si ukážeme jeden kousek, jehož cílem...

HRA: Brocoli Never Dies - podařená 3D akce

Už dlouho jsme tu neměli nějakou pořádnou trojrozměrnou střílečku, a tudíž je nejvyšší čas to napravit - jako tajný agent se vydáte do nitra tajuplného domu,...

HRA: Essence Child - brilantní logika

Dobrých logických her není nikdy dost - pokud si totéž myslíte i vy, pak rozhodně pokračujte ve čtení, protože je tu povedená logická hra ve stylu ANTZ....

Výběr článků

Načítám