Hlavní obsah

HRA: Essence Child - brilantní logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých logických her není nikdy dost - pokud si totéž myslíte i vy, pak rozhodně pokračujte ve čtení, protože je tu povedená logická hra ve stylu ANTZ. Je docela milá a zábavná a co konkrétně je jejím úkolem, o tom pojednává následující minirecenze.

Foto: OÚ Pištín

K společnému posezení se obyvatelé Pašic scházejí pravidelně každý týden.

Článek

Hned na začátku budete obšťastněni poměrně dlouhým příběhem, který sice s hrou příliš nesouvisí, ale je z něj patrné, že kdosi naštval kohosi mocného a ten ho za trest uzavřel do magického labyrintu, z nějž se dá dostat pouze vyřešením série logických hádanek. No a to je náplň hry.

Máte tedy tři kuličky (červenou, zelenou a modrou) a na do čtverců rozdělené, izometricky viděné hrací ploše je musíte dostat do exitů, které nesou stejnou barvu.

Může se to zdát jednoduché, ale jako vždy jsou tady překážky, které vám cestu znepříjemňují. Například zámky, které lze otevřít pouze sesbíranými klíči anebo barevné stěny, jimiž může prostoupit jen míček stejné barvy. Nechybí ani teleporty, nebo různé přepínače otevírající dveře - pokud jsou nějak obarveny, může je použít jen stejnobarevný míček.

Rozhodně neuděláte chybu, když neminete první úroveň, protože se v ní formou tutorialu seznámíte se všemi překážkami i způsobem jejich překonání. Pak už se můžete vydat do ostrého boje a sami hned poznáte, že každá úroveň vyžaduje důkladně rozmyslet postup anebo spoustu pokusů a omylů.

Sice můžete namítnout, že něco podobného jsme tu už mnohokrát viděli, sice by to byla pravda, ale osobně jsem se u Essence Child dobře bavil, takže nevidím důvod, proč by se totéž nemohlo stát i vám.

DOWNLOAD, homepage, 2.3 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Gormless Bubbling - originální plošinovka

Máte-li chuť na nenásilnou a roztomilou plošinovku, pak je tu pro vás Gormless Bubbling. Je roztomilá, takže ji lze doporučit dětem, ale i těm všem, kteří mají...

HRA: Lemmings 32K - lumíci se vrací

Při probírání se staršími freewarovými hrami jsem narazil na jednu předělávku, kterou už jste možná viděli, možná dokonce v originále. Jedná se o Lemmings...

Výběr článků

Načítám