Hlavní obsah

Členem speciální jednotky ve hře Ghost Recon Wildlands

Novinky, David Ryneš

Série Ghost Recon z pera Toma Clancyho vždy patřila k taktičtějším akcím pro hardcore hráče. S posledním dílem Future Soldier se toto však změnilo a nový díl Wildlands to ještě více podtrhuje svým zasazením do otevřeného světa. Takže zapnout pásy, jede se do Bolívie.

Upoutávka na hru Ghost Recon WildlandsVideo: Ubisoft

 
Článek

Nádherné hory, velká jezera, zarostlé džungle, ale také hromada drog. Takto je vyobrazena Bolívie v novém díle Ghost Recon s podtitulem Wildlands. Dostalo se to až tak daleko, že americká vláda musela povolat jednotku Ghost, ve které jsou ti nejlepší z nejlepších. Ghosti (Duchové) se tak musí spojit s bolívijskými rebely a osvobodit tuto zemi od drog a teroru.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Jakmile si hráč vytvoří svého agenta v celkem povedeném a propracovaném editoru, tak už mu nic nebrání začít na tomto úkolu pracovat. Hratelností se jedná o taktickou střílečku, kdy je kamera posazena za rameno hráče. Při míření však lze využít i pohledu z vlastních očí. Proti předchozím dílům je tento zasazen do otevřeného světa a díky tomu není striktně lineární.

Hráč coby člen jednotky musí svrhnout šéfa drogového kartelu Santa Blanca – El Sueňa. K němu se však musí dopracovat skrze všechny jeho pobočníky, kteří řídí jednotlivé regiony v Bolívii. Po těchto regionech lze cestovat v hromadě dopravních prostředků. Od motorek až po vrtulníky, letadla či armádní vozidla.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Aby se hráč ke každému pobočníkovi dostal, musí nejdříve v každém regionu získat informace o něm a jeho poskocích a následně ho chytnout, potažmo zabít či eskortovat pryč ze země. K průzkumu terénu hráči slouží létající dron a dalekohled. Před akcí se tak vyplatí nejdříve základny či vesničky prozkoumat a poté se jednotlivých členů kartelu zbavit, aniž by se spustil poplach.

Dron, dalekohled, ale i samotnou výbavu či některé dovednosti si lze vylepšovat postupným zvyšováním hráčovy úrovně. K tomu je však i zapotřebí mít dostatek technologií, které hráč během plnění misí získává. Mise samotné jsou celkem jednotvárné, ale ta pravá zábava přichází v kooperaci s dalšími hráči.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Hra však trpí hromadou nedodělků a zároveň i zbytečnými překážkami, které občas doslova frustrují. Například pokud je hráč zpozorován během focení tajných dokumentů, tak nelze tuto činnost zrušit a počkat si na vhodnější moment. To samé platí, když hráč vyskočí z jedoucího auta, tak nelze automaticky zalehnout. V těchto maličkostech například vynikal brilantní pátý díl série Metal Gear Solid.

To samé by se dalo říci o umělé inteligenci protivníků, kteří se občas objeví z čista jasna za hráčem. Tohle ruku v ruce s jejich dokonalou muškou dokáže nakrknout i ty trpělivější hráče. Jsou to všechno věci, které by se daly vyladit, kdyby si vývojáři řekli o pár měsíců navíc.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Po technické stránce na tom hra není vůbec špatně. Bolívie je zpracována nádherně, a ačkoliv nevypadá tak působivě jako Manhattan z titulu Division, který vyšel také pod taktovkou Ubisoftu, tak se nemá za co stydět. To vše totiž dohání obří rozlohou a členitými regiony.

Ghost Recon Wildlands by byla perfektní hra, nebýt chyb a několika zásadních nedodělků. Většina prvků totiž není dotažena, jako u podobných titulů, kde se vývojáři očividně inspirovali. Neznamená to však, že Wildlands nebaví.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Za těch několik desítek hodin hráči prožijí hromadu výborných situací, ale hlavně v kooperaci s živými hráči. Vlci samotáři si mohou klidně odpočítat jeden bod z hodnocení, protože v režimu pro jednoho hráče se většina těchto situací vytratí.

Ghost Recon Wildlands vyšlo pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 7/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám