Hlavní obsah

Čekání na nového krále. Nástupce nejvýkonnější grafiky stále v nedohlednu

Novinky, ort

Grafické karty Nvidia RTX 2080 Ti cílí na ty nejnáročnější uživatele z řad hráčů. Přestože se tato řada grafik objevila na pultech obchodů již v loňském roce, jde stále o nejvýkonnější řešení, které si v současnosti mohou hráči pořídit. A nástupce je zatím v nedohlednu.

Foto: mif, Novinky

Asus GeForce ROG Strix Gaming RTX 2080Ti A11G

Článek

Písmenka Ti v názvu grafiky Nvidia RTX 2080 Ti jsou zkratkou anglického slůvka Titan a odkazují na řeckou mytologii, konkrétně na potomky matky země Gaie a boha Úrana.

Hlavní předností těchto grafik je přítomnost tzv. RT jader (ray tracing cores). Právě díky nim karty přinesly zásadní změny v oblasti zobrazení počítačové grafiky, je mnohem realističtější. RT jádra totiž dovolují vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Karta nabídne dostatek výkonu pro hraní jakékoliv moderní hry v rozlišení 4K i při velmi vysokých detailech. V současnosti neexistuje titul, na který by model Nvidia RTX 2080 Ti nestačil.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 2080 Super

Foto: archív výrobce

Nové grafiky GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super

V letošním roce představila společnost Nvidia hned několik nových grafik pro hráče, které nesou přídomek Super. Jmenovitě jde o GeForce RTX 2060 Super, GeForce RTX 2070 Super a GeForce RTX 2080 Super.

GeForce RTX 2060 Super, která nabídne svižnější pracovní tempo než velmi oblíbená karta GTX 1080, v porovnání s modelem RTX 2060 (bez slůvka Super v názvu) je rychlejší až o 22 %. Zlatou střední cestu představuje GeForce RTX 2070 Super, která je proti starší kartě RTX 2070 až o 24 % rychlejší. A konečně vrchol nabídky bude tvořit GeForce RTX 2080 Super, která by měla být dokonce svižnější než Titan Xp.

I když je výkon u karet řady Super velmi vysoký, na loňský model RTX 2080 Ti nestačí. V kuloárech se již nějakou dobu hovoří o tom, že se společnost Nvidia chystá také RTX 2080 Ti v provedení Super. Výrobce ale oficiálně tyto spekulace nijak nepotvrdil.

Na nového krále herního světa si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2060 Super v rozlišení 1080p

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2070 Super v rozlišení 1440p

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080 Super v rozlišení 1440p

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám