Hlavní obsah

Hrej a neplať 8/2004: Staňte se herním redaktorem

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé době se nám zde objevila jedna textovka, zpracovávající nic menšího, než jeden den herního redaktora. A dále: tahová střílečka s raketovými věžemi a něco zimních radovánek.

Foto: archiv PLL a.s.

Oblíbení klauni Bublipuci.

Článek

TOM3K[H4CK3R]

Pomalu se zdá, že čistokrevné textovky jsou na vymření a přežívají na okraji zájmu jen díky začínajícím programátorům s nulovým estetickým cítěním, kteří jsou natolik soudní, že se ke své herní prvotině nepokoušejí přidávat žádnou grafiku. To je i případ této hry s poněkud podivným názvem.

Vžijete se v ní do kůže herního redaktora a po jeden den s ním budete sdílet všechny obvyklé starosti - od naprosto zanedbaného osobního života až po zoufalou snahu stihnout uzávěrku. Vše v textovém režimu, jen tu a tam se objeví obrázek dokreslující situaci.

Hra je velice krátká. Popravdě, než se stačíte rozkoukat, jste na konci. Takže proč ji hrát? Je v ní pár zábavných momentů, i když nutno říci, že legrační přijdou asi pouze lidem z branže, kteří v nich možná trochu vidí sami sebe.

DOWNLOAD, homepage, 0.2 MB, 6/10

Sentinels

Kromě textovek taktéž zvoní hrana hře na tahy. Dnes je v módě real-time mód, zuřivé bušení do klávesnice, kvedlání joystickem a bušení do klávesnice, ale když si chce člověk zahrát něco klidnějšího, málem aby vypnul počítač a šel hrát šachy.

Sentinels nepřinášejí nic nového, originálního a převratného, přesto však potěší. Základem hry jsou čtyři otočné kanóny rozmístěné na několika kopcích nedaleko od sebe, přičemž jasným úkolem hry je zůstat naživu a zničit všechny ostatní.

Zahrajete si i s počítačem, ale samozřejmě je zábavnější, pokud máte po ruce živého spoluhráče.

DOWNLOAD, homepage, 4.5 MB, 7/10

Yeti Sports

Ačkoli se zima pomalu blíží ke svému konci, není na škodu trochu si užít zimních radovánek, i když jenom ve virtuální podobě v teple pokoje s počítačem.

V obou dvou hrách hraje hlavní roli Yeti, vedlejší pak hejno tučňáků. V první hře máte za úkol odpálkovat padajícího tučňáka tak, aby doletěl co nejdál, v druhé ho zase musíte strefit sněhovou koulí tak, aby zasáhl terč.

Vše je hezky malé a napsané ve Flashi, takže se nemusíte obtěžovat s instalací. To je jedině dobře, protože pochybuji, že by vás každá z her dokázala bavit déle jak čtvrt hodiny.

DOWNLOAD 1, DOWNLOAD 2, homepage, 0.8, 1.1 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 3/2004: 3D střílečka zdarma!

Minulou středu jsem měl hlavu plnou úplně něčeho jiného než her (zkouškové období je hrozná věc :) Dnes vám tedy po týdenní odmlce přináším opět tři tipy...

Hrej a neplať 4/2004: Týden vzpomínek

Čirou náhodou se nám do dnešního vydání sešly tři hry, které nějakým způsobem odkazují k minulosti, ať už ke zlatým časům arkád a vesmírných stříleček...

Hrej a neplať 5/2004: Hodina lukostřelby

V dnešní hlavní hře se výjimečně nepoužívají ke střílení lasery ani klasické palné zbraně, ale luk a šípy, což jí dělá velmi zajímavou. Nepřehlédněte však...

Výběr článků

Načítám